Δελτίο Τύπου – Σύσκεψη Εργασίας με το Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

sege-news-logo
Η χρονιά μπήκε με Καλά Νέα για τα Μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος. Την Παρασκευή 10/01/2014 ως Εκπρόσωπος του Συνδέσμου, η Γεν.Γραμματέας κα Τσαλταμπάση παραβρέθηκε σε κλειστή Σύσκεψη Εργασίας με το Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών κο Steinmeier. Ο ΥΠ.ΕΞ. Γερμανίας, συνάντησε σε κλειστή συνάντηση με μόλις 5 Έλληνες Επιχειρηματίες, που παράλληλα εμπλέκονται με τα «Κοινά του Επιχειρείν». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν λύσεις για τα θέματα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος παρενέβη ως προς τα εξής σημεία:

  • Δεν υπάρχει Στρατηγικός Σχεδιασμός ανάμεσα στα Υπουργεία, με αποτέλεσμα οι Δράσεις να είναι μεμονωμένες και χωρίς να επιτυγχάνονται τα ΜΕΓΙΣΤΑ αποτελέσματα.
  • Δεν αξιοποιούνται στο Μέγιστο οι Παραγωγικοί Φορείς από τα Υπουργεία.
  • Δεν αξιοποιούνται οι κατάλληλοι Φορείς, και καλούνται συχνά αναρμόδιοι Φορείς που δεν έχουν γνώση των προβλημάτων.

«Ποιος μπορεί να ξέρει και να εμβαθύνει στα Προβλήματα του Γυναικείου Επιχειρείν, αν όχι Εμείς-οι Φορείς που Ερχόμαστε σε Επαφή με εκατοντάδες εν δυνάμει και υφιστάμενες γυναίκες επιχειρηματίες. Πολλοί Φορείς που υλοποιούν δράσεις για εμάς ζητούν τη συνδρομή μας, τη συμμετοχή μας στις δράσεις, όταν έχουν αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς. Ζητούμε τη συμμετοχή, για να κινήσουμε το Μοχλό της Οικονομίας μέσω της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας».

Τα δύο Μέρη εκδήλωσαν την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία και δράση και είναι πλέον στα προσεχώς ο Σχεδιασμός Δράσεων για Γυναίκες Επιχειρηματίες μεταξύ των δύο χωρών.