Πρόγραμμα Mentoring

Ο Σύνδεσμος, ως ένας πανελλαδικά αναγνωρισμένος φορέας συμβουλευτικής και υπηρεσιών επαγγελματικής εξέλιξης, εμπνεύστηκε και υλοποιεί το πρόγραμμα mentoring 1 – to – 1 για όλες τις γυναίκες, οι οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν είτε ως mentor είτε ως mentee. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα και χρειάζονται εκπαίδευση και καθοδήγηση, έχοντας δίπλα τους ένα καταξιωμένο “σύμμαχο”. Επίσης, γυναίκες με πολυετή εμπειρία και με εξειδίκευση, θα μπορέσουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, αναπτύσσοντας και τις δικές τους δεξιότητές τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποζημιωθούν για το χρόνο τους.

Το πρόγραμμα mentoring, αφορά γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον κόσμο του Επιχειρείν και αποτελεί την ανάπτυξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας μεταξύ μιας έμπειρης επαγγελματία και μιας λιγότερο έμπειρης επιχειρηματία. Μέσα από την μεταξύ τους συνεργασία θα αναπτύξουν σχέσεις ανταλλαγής εμπειριών, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών, πάντα μέσα σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο.

1
2

Σας ενθαρρύνουμε να γίνετε mentee, εάν:

👉 θέλετε να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές και κοινωνικές δεξιότητές σας.

👉 θέλετε να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις και να αποκτήσετε νέες προοπτικές εξέλιξης.

👉 θέλετε να ενισχύσετε την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθησή σας.

👉θέλετε να προσδιορίσετε πιθανούς τομείς ανάπτυξης και διεύρυνσης του προσωπικού δικτύου επαφών σας.

Μπορείτε να γίνετε mentor, εάν: ​

👉 είστε έμπειρος επαγγελματίας και θέλετε να προσφέρετε σε ένα περιβάλλον όπου εκτιμάται και αμείβεται ο χρόνος σας. ​

👉 είστε ειλικρινά πρόθυμες να εμπνεύσετε περισσότερες γυναίκες με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. ​

👉 βοηθάτε τις γυναίκες να καταλάβουν τα δυνατά τους σημεία και τα ενδιαφέροντά τους. ​

👉 είστε πρόθυμες να αφιερώσετε το χρόνο και την ενέργειά σας. ​

Στο σημείο αυτό, αναζητούμε mentors, οι οποίες εκτός από τα προσωπικά οφέλη που τους προσφέρουν οι διαδικασίες του mentoring, θα αμείβονται κανονικά για το χρόνο τους. Στόχος των mentors είναι να κατευθύνουν και να σταθούν δίπλα σε νέες γυναίκες που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά.

3

Η επιλογή της mentor θα πραγματοποιείται από την mentee, μέσα από τα βίντεο αυτοπαρουσιάσης των mentors. Οι συναντήσεις θα γίνονται με διά ζώσης συνάντηση ή εξ αποστάσεως (μέσω email, τηλεφώνου, διαδικτυακά), σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα της κάθε mentor και της κάθε mentee.

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχουσες, είτε έχουν το ρόλο της mentee είτε το ρόλο της mentor, να έχουν την ευκαιρία να ενδυναμωθούν, να αναπτύξουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέους τομείς επαγγελματικής, αλλά και προσωπικής ανάπτυξης.

Οδηγός Mentoring

Γνωρίστε τις Mentors του 1ου κύκλου Mentoring εδώ: