ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

sege-news-logo
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος ( Σ.Ε.Γ.Ε. ) το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Investing In Boys And Girls Alliance For Equal Status In The Workplace» («Επενδύοντας στη συμμαχία των νέων -αγοριών και κοριτσιών- για ισότιμη θέση στο χώρο εργασίας»).

Το έργο χρηματοδοτήθηκε ως μια διακρατική πρωτοβουλία για νέους και νέες στα πλαίσια του Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» και πιο συγκεκριμένα στη Δράση 3.1: Νεολαία στον Κόσμο- Συνεργασία με τις γειτονικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Ανταλλαγές Νέων που συντονίζει το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης. Στόχος του προγράμματος, μέσω της διοργάνωσης εργαστηρίων μη τυπικής μάθησης για νέους και νέες ηλικίας 18-30 ετών, ήταν να ευαισθητοποιήσει αγόρια και κορίτσια σχετικά με θέματα ισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας και να συμπράξουν στην προσπάθεια καταπολέμησης των ανισοτήτων που παρατηρούνται στις χώρες τους. Μια σειρά από σεμινάρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω στην διευκόλυνση της ισότιμη πρόσβασης στην αγορά εργασίας για αγόρια και κορίτσια, έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την κατάσταση στη χώρα τους, να διευρύνουν το γνωστικό τους υπόβαθρο, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις πάνω στο θέμα και να προτείνουν λύσεις. Στα εργαστήρια συμμετείχαν 23 άτομα από τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες: Αίγυπτος, Ελλάδα, Τουρκία, Τυνησία. Τα εργαστήρια έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο του 2014 (05-12/10), στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο και φιλοξένησε το Πρόγραμμα.

Πέρα από τη δημιουργική δέσμη ομαδικών εργασιών, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια εβδομάδα με πλούσιο πρόγραμμα, κατά την οποία επισκέφτηκαν χώρους πολιτικής, ιστορικής και πολιτιστικής αξίας στην Αθήνα, όπως το Δημαρχείο Αθηνών, τη Βουλή των Ελλήνων και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης- τον ιερό βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης. Είχαν επίσης την ευκαιρία, μέσα από θεματικές βραδιές για κάθε χώρα, να γνωριστούν, να δεθούν και να διασκεδάσουν μαζί, αποδεικνύοντας πως στη σημερινή πολυπολιτισμική Ευρώπη και λεκάνη της Μεσογείου οι πολιτιστικές, φυλετικές και θρησκευτικές διαφορές, η ξενοφοβία και τα στερεότυπα είναι εύκολο να ξεπεραστούν και να μην αποτελούν εμπόδιο στην κοινή προσπάθεια των νέων για ένα καλλίτερο και δημοκρατικότερο μέλλον.

 

Boys and girls alliance 1Boys and girls alliance 2Logo Boys and girls alliance project

larger-imageΠατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

 

 

sege-logoEU flag progryia EL-01EIN LOGORGB

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»