ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ WE TOUR 8

Posted by: sege_admin
Category: Νέα

Ιούνιος 2023

Νο 8 /2023

 

 

Ενημερωτικό Δελτίο του Έργου

“Black Sea Women Entrepreneurship Connection – Ενδυνάμωση των γυναικών μέσω του τουρισμού(WETOUR – BSB1030)

 

 

Επισκόπηση

 Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, θεωρείται ότι ο τουρισμός είναι ένας γυναικοκρατούμενος τομέας στην Ελλάδα, και ενώ αυτό είναι αλήθεια από άποψη αριθμών, η παρουσία των γυναικών σημαίνει πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και χαμηλότερους μισθούς. Ωστόσο, ο τομέας του τουρισμού παραδοσιακά παρέχει στις γυναίκες μια πηγή εισοδήματος, αυτονομία και ευκαιρίες για ενδυνάμωση. Σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης για τους δικαιούχους του τουρισμού στην Ελλάδα, οι γυναίκες υφίστανται άνιση μεταχείριση στον τουριστικό τομέα. Όσον αφορά τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα των γυναικών, οι γυναίκες εξακολουθούν να υστερούν κατά πολύ έναντι των ανδρών όσον αφορά την ανάληψη επιχειρηματικών κινδύνων, την ένταξη στην ανώτατη διοίκηση και τα μισθολογικά κίνητρα.

 

Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 Περίπου 55 άνδρες και γυναίκες συμμετείχαν στην εκπαίδευση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος WeTour. Η εκπαίδευση ήταν ενδιαφέρουσα και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναλύσουν περαιτέρω τα θέματα και τις θεματικές ενότητες του έργου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό, τη συμμετοχή των γυναικών στον τουριστικό τομέα και τις προσεγγίσεις και τεχνολογίες του ψηφιακού μάρκετινγκ. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, άλλα άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν μπορούσαν για εργασιακούς λόγους, επικοινώνησαν με τους εταίρους του έργου με το αίτημα να επαναλάβουν ένα παρόμοιο μάθημα.

Αυτές οι εκπαιδεύσεις που διοργανώνονται από τους εταίρους αναζητούν απαντήσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν από την έρευνα που διεξάγεται από τους εταίρους του έργου WE TOUR. Βοηθούν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων δικτύωσης των γυναικών και έτσι συμβάλλουν τόσο στους στόχους του έργου όσο και στην ενδυνάμωση των γυναικών στον τομέα του τουρισμού!

 

 


Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020

ΣΕΓΕ – Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

Το Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Η παρούσα έκδοση δημιουργήθηκε με τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενό της αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του έργου WETOUR και δεν αντανακλά απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.