Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) > News > Δελτία Τύπου > “3+1 Δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης και αλληλεπίδρασης”

“3+1 Δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης και αλληλεπίδρασης”

Posted by: sege_admin
Category: Δελτία Τύπου

ΣΕΓΕ ενισχύει έμπρακτα γυναίκες επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη εβδομάδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα τις δράσεις του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ.  Με 3 διαδραστικά σεμινάρια και 1 συνάντηση εργασίας, από την καρδιά της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στο Πήλιο και το  Βόλο, ο ΣΕΓΕ διατύπωσε με σαφήνεια το μήνυμά του για την ανάπτυξη και ενίσχυση του γυναικείου επιχειρηματικού πνεύματος. Με επίκεντρο τη συνεργασία και την αμοιβαία υποστήριξη, οι συμμετέχουσες γυναίκες αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για μια πιο δυναμική και ανθρώπινη επιχειρηματική κοινότητα.

Η εβδομάδα εκκίνησε στην Αθήνα την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, με τη εκδήλωση SheMeansBusiness, μια δράση δικτύωσης και αλληλεπίδρασης γυναικών επιχειρηματιών. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Impact Hub Athenes και την υποστήριξη της Google.org. Περισσότερες από 70 γυναίκες επιχειρηματίες συναντήθηκαν για να μοιραστούν εμπειρίες, να δικτυωθούν και να εμπνεύσουν η μία την άλλη. Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και συντονίστρια της δράσης SheMeansBussiness κα. Αναστασία Σαββίδου, δήλωσε: Είμαι υπερήφανη που συμμετείχα στη διοργάνωση της εκδήλωσης SheMeansBusiness και ευχαριστώ την ομάδα του Impact Hub Athenes για την υπέροχη συνεργασία. Ως Σύνδεσμος η δέσμευσή μας στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των γυναικών στον κόσμο της επιχειρηματικότητας είναι απόλυτη και συνεχής. Είμαστε αποφασισμένες να συνεχίσουμε να δημιουργούμε περιβάλλοντα όπου οι γυναίκες μπορούν να αναπτύσσουν τις ιδέες τους, να δικτυωθούν και να επιτύχουν τους στόχους τους στον επιχειρηματικό κόσμο.”

Τη σκυτάλη πήρε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 η Θεσσαλονίκη, όπου με την υποστήριξη του Betsson Foundation και σε συνεργασία με την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, ο ΣΕΓΕ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Ενέργεια: Σεμινάριο για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η  ενημέρωση και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με τις νέες πρωτοβουλίες στον τομέα της Ενέργειας και συγκεκριμένα στην δημιουργία και την συμμετοχή στις Ενεργειακές Κοινότητες. Η Διευθύντρια της WEnCoop, κα.Κατερίνα Γκάνη δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένες να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον ρόλο των γυναικών στην επιχειρηματικότητα μέσα από τον τομέα της ενέργειας, προάγοντας την εκπαίδευση και την ενημέρωση τους. Συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας να προωθούμε την ισότητα και την αειφορία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας”.

«Με το έντονο ενδιαφέρον που συναντούμε σε όλες τις πόλεις και με την τεχνογνωσία που έχει πλέον ο Σύνδεσμος, εκκινούμε και την έναρξη της καινούριας μας Ενεργειακής Κοινότητας στην Περ.Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν της έναρξης διαδικασιών για Αν.Μακεδονία-Θράκη και Πελοπόννησο στα βήματα της επιτυχημένης μας WEN.Coop“, δήλωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου και της WEnCoop κα Τσαλταμπάση Αποστολίνα.

Η εβδομάδα συνεχίστηκε με επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συνδέσμου στη Πορταριά Πηλίου την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, σε συνάντηση εργασίας με γυναίκες επιχειρηματίες από τις πληγείσες περιοχές σε συνέχεια της επιτυχημένης καμπάνιας του Συνδέσμου “Είμαστε Ακόμη Εδώ”, που έχει ως στόχο την ενίσχυση των γυναικείων επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες που έπληξαν την χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση και  υποστήριξη των γυναικών της περιοχής μέσα από τρέχοντα αλλά και νέα προγράμματα του Συνδέσμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το νέο πολυχώρο Estia Pilion.

Η Πρόεδρος  κα. Τσαλταμπάση δήλωσε: “Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να συναντήσω τις αξιόλογες αυτές  γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πληθώρα δυσκολιών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Είμαστε εδώ για να δείξουμε στις γυναίκες της περιοχής ότι δεν είναι μόνες τους και ότι μπορούν να βασιστούν στην υποστήριξή μας. Το δυνατό μήνυμα που λάβαμε ήταν ότι πρέπει να φροντίσουμε για την αποερημοποίηση της υπαίθρου συνολικά και οι δράσεις που θα σχεδιάζουμε πέραν από χαρακτήρα άμεσης βοήθειας, να έχουν συμπεριλαμβάνουν τα πρώτα βήματα μιας στρατηγικής μακροχρόνιας υποστήριξης.”

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο Βόλο, με την υλοποίηση της εκδήλωσης με τίτλο: Ημερίδα για Κ.ΑΛ.Ο Σκοπό : «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: μια νέα προοπτική για την αλλαγή και την καινοτομία! Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης της Ομάδας Συνεργασίας του ΣΕΓΕ για την Κοινωνική Οικονομία και σε συνεργασία με το Open Office by IMC. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι  συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική καινοτομία να παρακολουθήσουν και πρακτικές προσεγγίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής ευθύνης στον τομέα των επιχειρήσεων αλλά και ομιλίες εκπροσώπων και επαγγελματιών από τον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, να συμμετέχουν σε πάνελ συζητήσεων και να δημιουργήσουν δίκτυα επαφών. Η Συντονίστρια της Ομάδας Συνεργασίας για την Κοινωνική Οικονομία και Οικονομική Επόπτρια του Συνδέσμου κα.Χριστίνα Βρακά δήλωσε : “Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κοινωνική ευθύνη στον τομέα των επιχειρήσεων και να προάγουμε τη δημιουργία δικτύων επαφών που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και πέραν αυτής.”

Με την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικά δυναμικής εβδομάδας για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη συνεχή δέσμευσή του στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Από την εκδήλωση SheMeansBusiness στην Αθήνα, που ενέπνευσε γυναίκες επιχειρηματίες να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, μέχρι το σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη για τις ενεργειακές κοινότητες και την ημερίδα στο Βόλο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, οι δράσεις αυτές διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να ενδυναμώσουν το δίκτυο τους και να προωθήσουν τους στόχους τους στον επιχειρηματικό χώρο.

Με αλληλεγγύη, συνεργασία και ενημέρωση, δημιουργείται ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες είναι σε θέση όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, αλλά και να αναδειχθούν ως πρωταγωνίστριες της αλλαγής και της καινοτομίας. Ο ΣΕΓΕ δεσμεύεται να συνεχίσει αυτήν την πορεία υπέρ της ισότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να επιδιώκουν τα όνειρά τους και να κατακτούν νέους ορίζοντες στον επιχειρηματικό κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310224440 ή στο info@sege.gr