Υποψηφιότητες για Δ.Σ – Εκλογές Σ.Ε.Γ.Ε., Τετάρτη 29/09/2021

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Δράσεις
Αγαπητά μέλη,
Σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει του Καταστατικού μας, έχει οριστεί Γενική Συνέλευση με αποκλειστικά θέματα:
Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου
Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Εκλογές για την ανάδειξη νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής
Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη Ομοσπονδία (ΟΕΠΕΚΑΜΘ)
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και οι ΕΚΛΟΓΕΣ θα πραγματοποιηθούν στις 29/09/2021 και ώρα 15:00, στα γραφεία της ΟΕΠΕΚΑΜΘ, Πλατεία Μοριχόβου 1, Τ.Κ. 54625.
Προς διευκόλυνση των μελών μας η κάλπη θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 22:00!
Γνωρίστε καλύτερα τις υποψήφιες κυρίες για Δ.Σ. παρακάτω! 

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

 

 1. ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΜΝΕΙΑ , Εισαγωγή Ξυλουργικών Μηχανημάτων.

 

 

Σπούδασα Οικονομικά στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιούμαι στον κλάδο των ξυλουργικών μηχανημάτων από το 1990. Η επιχείρησή μου εισάγει από την Ιταλία και διανέμει σε όλη την Ελλάδα ξυλουργικά μηχανήματα.

Μετέχω στη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης από το 2001 κατέχοντας τη θέση της Γενικής Γραμματέα από το 2018. Μετέχω στη Διοίκηση του Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΕΕΔΕΓΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.).

 

 

 

 1. ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου “Ελληνίδες του Κρασιού” και Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

 

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, με σπουδές marketing στην Αγγλία, κυλάει.. κρασί στις φλέβες της από τότε που γεννήθηκε καθώς και η οικογενειακή της επιχείρηση ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την κατασκευή οινοποιητικών μηχανημάτων την εποχή που ξεκίνησε η άνθηση του Ελληνικού Κρασιού. Έτσι και η ίδια ασχολείται επαγγελματικά στο χώρο της οινοποιίας πάνω από 25 χρόνια ως Υπεύθυνη Marketing, Δημοσίων Σχέσεων αλλά και ανάπτυξης επισκέψιμων οινοποιείων.

 

Από το 2020 τελεί ως Πρόεδρος Συνδέσμου “Ελληνίδες του Κρασιού” και από το 2011 Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

 

 

 1. ΒΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης της κοινωνικής επιχείρησης dot2dot 

Η Χριστίνα Βρακά γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 2001. Σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ και είναι ειδική παιδαγωγός με εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ΠΕΓΑ “Πολιτισμός/Ειδική Αγωγή: Η πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρίες ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων” στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (επάρκεια από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος) και το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Τυφλών Braille (πιστοποιητικό από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Εργάστηκε τρία χρόνια στο ΑΠΘ με αντικείμενο απασχόλησης την επικουρία των μελών ΔΕΠ, ενώ έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ για τη διεκπεραίωση ερευνητικών προγραμμάτων. Τέλος, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 50 νέων (κάτω των 40) disruptors της Βόρειας Ελλάδας (2018).

 

 

 1. ΓΙΑΠΟΥΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Γενική Διευθύντρια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “Φροντίδα στο Σπίτι”

Ονομάζομαι Γιαπουτζή Παναγιώτα, γεννήθηκα στις Σέρρες στις 7/12/1975. Ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης από το 2017. Είμαι απόφοιτη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, του τμήματος Νοσηλευτικής. Χειρίζομαι άριστα την αγγλική γλώσσα και τους Η/Υ. Έχω πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της νοσηλευτικής, της υγείας και της παροχής κατ΄οίκον παροχής υπηρεσιών.

Έχω συμμετάσχει σε πολλά εθνικά προγράμματα στους τομείς της μακροχρόνιας περίθαλψης, της φαρμακευτικής χρήσης, της καθοδήγησης, της πρόληψης, της κακοποίησης ηλικιωμένων. Επίσης, συμμετείχα σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στον τομέα της οικογενειακής νοσηλευτικής υγείας. Είμαι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), συνιδρυτής και μέλος διοικητικού συμβουλίου  του Συλλόγου Ελληνικών Νοσηλευτικών Εταιρειών «ELECON», όπως επίσης και συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Φορέων Κ.ΑΛ.Ο Κρήτης CretanScent.

Από το 2017 ως και σήμερα είμαι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “Φροντίδα στο Σπίτι”, στην οποία εργάζομαι και ως Γενική Διευθύντρια.

 

 1. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λογίστρια – Οικονομολόγος, Ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου

 

Ονομάζομαι Δήμητρα Δημητροπούλου, είμαι 28 ετών απόφοιτη μεταπτυχιακού τίτλου εφαρμοσμένης λογιστικής και ελεγκτικής. Εδώ και έξι χρόνια, από τότε που αποφοίτησα από τη σχολή λογιστικής, εργάζομαι ως λογίστρια και διατηρώ λογιστικό γραφείο στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής ως ελεύθερος επαγγελματίας.

 

 

 

 

 1. ΚΑΡΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, κατασκευή και πώληση μηχανημάτων συσκευασίας και εμφιάλωσης

 

Ονομάζομαι Νατάσα Καρρά είμαι μητέρα δύο κοριτσιών 27 και 30 χρόνων. Διατηρώ επιχείρηση οικογενειακή 3ης γενιάς με κατασκευή και πώληση μηχανημάτων συσκευασίας και εμφιάλωσης. Είμαι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης στην β’ κοινότητα. Είμαι γεννημένη στην Μελβούρνη Αυστραλίας το 1965. Διαμένω στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 1. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΑΛΙΣΕ, Γενική Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ

 

Η Αλίς Κοροβέση είναι η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου ΙΝΖΕΒ με έδρα της Αθήνα. Ασχολείται με την ενέργεια και ειδικότερα τις κοινωνικές πτυχές αυτής από το 2010.

Στο πλαίσιο δράσεων του ΙΝΖΕΒ, εκπροσωπεί τρεις Ευρωπαϊκούς σχετικούς με την εξοικονόμηση ενέργειας φορείς, ως το εθνικό σημείο επαφής. Είναι συν-συγγραφέας δύο βιβλίων με προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

 

 

 

 1. ΚΟΥΣΗ ΕΥΔΟΞΙΑ, Ταξιδιωτικό Γραφείο Business Travel

Ονομάζομαι Εύη Κούση, είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά ενός μικρού.

Είμαι ιδρύτρια του γραφείου γενικού τουρισμού BUSINESS TRAVEL  από το 1989 μετά από εργασιακή εμπειρία οκτώ ετών στον τουριστικό τομέα. Στόχευσα στον επαγγελματικό τουρισμό, με  ενημέρωση των  επαγγελματιών και την διοργάνωση των ταξιδιών τους ,για τις εκθέσεις του τομέα τους στο εξωτερικό, την εποχή εκείνη που τα ηλεκτρονικά μέσα ήταν ελάχιστα, τα  ταξίδια δύσκολα και η ανάπτυξη και οι εξελίξεις σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς ραγδαίες.

Σήμερα συνεχίζουμε στον ίδιο τομέα και συγχρόνως  σε συνεργασία και με  την  καθοδήγησή μου ιδρύσαμε με του γιούς μου το γραφείο GREECEONTHEGO   το οποίο ασχολείται με τον εισερχόμενο τουρισμό.

Διετέλεσα γενική γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Βορείου Ελλάδος.

Μετά από εννέα χρόνια μέλος του ΣΕΓΕ σκέφθηκα πως θα ήταν ενδιαφέρον και παραγωγικό να ασχοληθώ και να βοηθήσω και εγώ  ενεργά στις δράσεις  του ΣΕΓΕ στο κομμάτι που μου αναλογεί εφόσον θα ήταν χρήσιμο για τον σύλλογο.

 

 1. ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ, Συμβουλευτική και Coaching

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc. Σπούδασε οικονομικά στη Γαλλία, όμως ήθελε να συνεχίσει την οικογενειακή τους επιχείρηση ως 3η γενιά και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της,  παίρνοντας πτυχίο με τίτλο Διοίκηση Επιχειρήσεων με Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Διοικεί την οικογενειακή τους επιχείρηση από το 2008, σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο κλάδο. Συνέχισε την ακαδημαϊκή της παιδεία αποκτώντας τον τίτλο της Επιθεωρήτριας Μη Καταστρεπτικών Ελέγχων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Διαθέτει ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με τίτλο «Ναυτιλιακά», Mediterranean College.

– Έχει εκπαιδευτεί ως Life και Business Coach στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

– Έχει εκπαιδευτεί ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

– Είναι ICC (Inspirational Certified Coach).

 

 1. ΡΟΥΣΣΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Managing Director GMP ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.

 

Ονομάζομαι Ρουσσίδη Αναστασία και είμαι συνιδιοκτήτρια, διευθύντρια και νόμιμη εκπρόσωπος σε εισαγωγική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που ασχολείται με την πλαστικοποίηση και τον χώρο της εκτύπωσης και των γραφικών τεχνών γενικά.

Είμαι 45 χρονών (μονογονεϊκή οικογένεια).

Στο βιογραφικό μου συμπεριλαμβάνονται πτυχία Γραφικών Τεχνών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing καθώς επίσης και Diploma in Digital Marketing. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια γύρω από το χώρο του Marketing αλλά και των Εισαγωγών και Εξαγωγών.

Εμπειρία (πάνω από 15 χρόνια) κυρίως στο χώρο του εμπορίου αλλά έχω εργαστεί και στο χώρο της ναυτιλίας για αρκετά χρόνια.

Θα ήθελα να εκπροσωπήσω δυναμικά και την Αττική στο Σ.Ε.Γ.Ε. αλλά να βοηθήσω και ενεργά στο έργο του Σ.Ε.Γ.Ε. καθώς επίσης και στην γεφύρωση, ανάπτυξη και υποστήριξη όλης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 

 1. ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , Πλεκτήριο Υφασμάτων – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΒΕΕ

 

Από τo 1991 έως το 2001 εργάστηκα στην Θεσσαλονίκη ,ως αντιπρόσωπος Γαλλικής εταιρίας υφασμάτων στον βιοτεχνικό χώρο κατασκευής γυναικείων ενδυμάτων.  Από το 2001  έως σήμερα συμμετέχω στην  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΒΕΕ- Πλεκτήριο υφασμάτων Πολυκάστρου ΚΙΛΚΙΣ, ως μέτοχος και ως διοικητική  υπάλληλος.  Στον Σ.Ε.Γ.Ε., συμμετέχω   σαν μέλος από το 2003, αλλά και σαν Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το 2015  έλαβα  την  Εξειδικευμένη Πιστοποίηση σπουδών από το ΕΚΠΑ στο Coaching –AC Accredited, με στόχο  να προσφέρω τις γνώσεις μου, στις εθελοντικές ομάδες εργασίας του Σ.Ε.Γ.Ε. στις οποίες συμμετέχω.

 

 

 

 1. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, Ιδιοκτήτρια καταστημάτων αρτοζαχαροπλαστικής

Ονομάζομαι Σιδηροπουλου Άρτεμις, είμαι από την Πτολεμαΐδα.

Έχω σπουδάσει αρτοζαχαροπλαστικη το 2010 έως το 2015. Γυρίζοντας στην πόλη μου ανέλαβα την επιχείρηση του πατέρα μου, το εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής -αρτοποιίας σε έναν ιδιόκτητο χώρο 1400 τ.μ. Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά, έτσι είμαι μέλος στον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, Γραμματέας στο σωματείο ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης και μέλος στο σωματείο αρτοποιών Πτολεμαΐδας.

Και τώρα με μεγάλη μου χαρά και διάθεση αποφάσισα να συμμετάσχω στις εκλογές του Σ.Ε.Γ.Ε.

Στην επιχείρηση μας αυτήν την στιγμή είμαι υπεύθυνη παραγωγής και υπεύθυνη πρώτων υλών και ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων μας.

Έχουμε δημιουργήσει άλλα τρία καταστήματα, ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο, μια gelateria και μια επιχείρηση που ασχολείται με στολισμούς.

 

 1. ΣΤΑΒΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, Concept Manager – Tensteps10, Advertising/Marketing
   

Δραστηριοποιούμαι ως idea creator, concept & project manager από το 2003, κυρίως στο χώρο εστίασης.

Από το 2012 είμαι ιδρυτικό μέλος της TENSTEPS ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία αποτελεί δική μου idea & concept.

Στην TENSTEPS ΚΟΙΝΣΕΠ εργάζομαι ως idea creator, project & concept manager για το πελατολόγιό της το οποίο προέρχεται από όλους τους χώρους και τομείς της επιχειρηματικότητας, ενώ ταυτόχρονα είμαι επικεφαλής του τμήματος GASTRONOMIA με αρμοδιότητες την εύρεση ιδέας, τον σχεδιασμό και προγραμματισμό διάφορων concepts και projects που αφορούν τους χώρους της εστίασης και του τροφίμου εν γένει.

Η πρόσφατη δημιουργία βασισμένη και χτισμένη σε δική μουδέα είναι η SKILLS IN RESTAURANTING, μια επιπλέον υπηρεσία της TENSTEPS ΚΟΙΝΣΕΠ, που αφορά σην ίδρυση και λειτουργία σύγχρονης διαδικτυακής σχολής για επαγγελματίες εστιάτορες, σεφ και μάγειρες (www.ideaspeopleresult.com)

 

 

 1. ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑ, Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP.

H ίδια στηρίζει ενεργά τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα μέσω του Σ.Ε.Γ.Ε., αλλά και άλλων θέσεων που κατέχει. Είναι Αντιπρόεδρος Α’ της Ένωσης Οργανώσεων Μεσογειακών Γυναικών Επιχειρηματιών (AFAEMME), Εκτελεστική Γραμματέας του Διαβαλκανικού Δικτύου Επιχειρηματικότητας Γυναικών (B-WCo) και Συντονίστρια για την Ανάπτυξη Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών στη Μαύρη Θάλασσα (Atalanta).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως επίσης έχει πιστοποιηθεί από ελληνικούς και διεθνείς φορείς σε τομείς παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία ετών καθώς έχει συμμετάσχει και οδηγήσει στην επιτυχία ορισμένα από τα πιο μεγάλα έργα της OECON GROUP και του Σ.Ε.Γ.Ε. Παράλληλα συμμετέχει και σε δύο εταιρικά σχήματα ως Επιχειρηματικός Άγγελος (Business Angel).

Μόλις 43 ετών, έχει ήδη 25 χρόνια εμπειρίας, καθώς εργάζεται από τα φοιτητικά της χρόνια. Συνδυάζει το φρέσκο πνεύμα με μια μεγάλη επιχειρηματική και επαγγελματική εμπειρία, συνδυασμός που την καθιστά ως μία ιδιαίτερα αγαπητή Επιχειρηματική Άγγελο και Μέντορα στους νέους επιχειρηματίες, αλλά και μία συνεπή σύμβουλο σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η κα Τσαλταμπάση βραβεύτηκε το 2010 με τον τίτλο της Πρέσβειρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την δυναμική δράση της στον τομέα της προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, εκτελεί δε χρέη Συντονίστριας για το Εθνικό Δίκτυο Πρεσβειρών. Επίσης τιμήθηκε το 2014 με τον τίτλο “Women Motivator in Mediterranean” και το 2018 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνολική συμβολή της στην γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

15. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, Real Estate

 

Από το 2000 έως το 2005 είχα προσωπική εταιρεία catering. Από το 2006 έως 2017 υπήρξα μέτοχος, μέλος  Δ.Σ και υπεύθυνη της franchise εταιρείας “Plaisir” καφέ-ζαχαροπλαστείο. Από το 2017  ασχολούμαι με διαχείριση ακινήτων. Είμαι πτυχιούχος  Οικονομικού  τμήματος Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. Έγινα  μέλος του Σ.Ε.Γ.Ε.  το 2003 και εδώ και ένα χρόνο είμαι μέλος  Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Συμμετέχω  στις εθελοντικές  ομάδες εργασίας του ΣΕΓΕ, καθώς είμαι θιασώτης της ιδέας του Henry Ford : «το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία»