Τελετή Επισήμου Εγκαινιασμού του Παγκόσμιου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων από την Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου, η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη  άνοιξε τον ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΟΣΜΟ, μια σειρά εμβληματικών εκδηλώσεων, με την ενεργό συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

O Σ.Ε.Γ.Ε. εταίρος και ιδρυτικός φορέας της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε στην Τελετή Επισήμου Εγκαινιασμού του Παγκόσμιου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων, στην Ροτόντα. Τον σύνδεσμο εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος Β’ Αναστασία Σαββίδου.

Η ανάδειξη του πολιτισμού ως εργαλείου ανάπτυξης, ειρήνης και φιλίας των λαών αποτελεί βασική στόχευση της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, η οποία μέσα από τις τρέχουσες εκδηλώσεις του Οκτωβρίου αποδεικνύει ότι ο Πολιτισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως αντικείμενο μελέτης του παρελθόντος, αλλά κυρίως ως έμπνευση για το παρόν και το μέλλον.

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινιασμού υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής, τους δήμους Θεσσαλονίκης, Ραβέννας, Λευκωσίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικά ιδρύματα από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κ.ά.