Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) > News > Δελτία Τύπου > Στις παγκόσμιες καλές Πρακτικές η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ

Στις παγκόσμιες καλές Πρακτικές η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΣΕΓΕ

Posted by: sege_admin
Category: Δελτία Τύπου

Διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το 2025 στην Ελλάδα

Την «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», παρουσίασε η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση ταξιδεύοντας στο Παρίσι ώστε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Σύνδεσμο, στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Γυναικείων Επιχειρηματικών Οργανώσεων FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, που συμμετείχε ελληνική αποστολή Γυναικών Επιχειρηματιών, παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια του Συνδέσμου «Είμαστε Ακόμη Εδώ», που ως στόχο έχει την  υποστήριξη των γυναικών επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των καταστροφικών συμβάντων στις κοινότητές τους.

Με την παρουσίαση στην Ολομέλεια των Προέδρων η διοργάνωση της Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητάς αναγνωρίστηκε ως παγκόσμια Καλή Πρακτική και αποφασίστηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο FCEM να φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το 2025 σε συν-διοργάνωση με την 6η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας!

Η επιτυχία με την οποία στέφθηκε η «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week», με συνολικά περισσότερους από 600 συνέδρους από 30 διαφορετικές χώρες και 50 ομιλητές σε 6 διαφορετικές θεματικές, είναι η εγγύηση ότι θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Συνέδριο το 2025. Το Διεθνές Πολύ-συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και σε συνεργασία με την  OECON Group έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 7-10 Νοεμβρίου 2023 στο GrandHotel Palace. “Άλλωστε το 70ο Παγκόσμιο Συνέδριο στο Παρίσι είχε μια εξαιρετική δυναμική και κοινά χαρακτηριστικά με το δικό μας Πολυσυνέδριο. Συμμετείχαν 800 Σύνεδροι από 70 χώρες, και ο Σύνδεσμος αποτελεί εγγύηση στη διαχείριση μιας αντίστοιχης οργάνωσης για το 2025″, τόνισε η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ, κα Λίνα Τσαλταμπάση.

Η 5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ανέδειξε την απίστευτη δύναμη και δημιουργικότητα των γυναικών στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, υλοποιήθηκαν μια σειρά από εντυπωσιακές εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και ακούστηκαν επιτυχημένες ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα αλλά και τα επιτεύγματα των γυναικών επιχειρηματιών. Οι συμμετέχουσες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, μοιράστηκαν εμπειρίες και αλληλοεπίδρασαν με άλλες επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς η ανταλλαγή ιδεών και η ενίσχυση της κοινότητας της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτέλεσαν τα κεντρικά στοιχεία της εκδήλωσης. Για ακόμη μια χρονιά η «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτέλεσε έναν πύργο δύναμης και έμπνευσης για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

“Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας – Σ.Ε.Γ.Ε., και στη δυναμική του. Άλλωστε την είδαμε και οι ίδιες στην τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, ως φιλοξενούμενες του Συνδέσμου”, υποστήριξε η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας FCEM, κα Marie Christine Oghly. “Το σύνολο των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Γυναικείας Επιχειρηματικής Κοινότητας ανυπομονεί να βρεθεί στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2025 στο 72ο Συνέδριο μας, όπου θα γιορτάσουμε και τα 80 χρόνια του FCEM¨.

Ως Σύνδεσμος δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προωθούμε την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών στην επιχειρηματική κοινότητα και στοχεύομε σε δράσεις που θα φέρουν περισσότερη καινοτομία και επιτυχία!

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από την «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» :

Η «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, της ΓΣΕΒΕΕ, της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την BSEC: Green Energy Network 

Με την ευγενική χορηγία:

Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, Betsson Foundation, Optimus Energy, Fertilia:  Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Smart Umbrella: Innovation & Development Hub, Access Simple, Dot2Dot, Jargon Buster, Οh Gaia, Σπυρόπουλος ΑΕ: Τεχνικό Δίκτυο Καταστημάτων, Reyes: Disruptive Services, Δικηγορικό Γραφείο Έφη Λάππα και Συνεργάτες, A.N Office: Business & Residential Properties-Investments Properties & Business Insurances 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, Cosmoradio ,Voria, Vwoman, Epixeiro.gr, Skywalker