Περιπατητική ξενάγηση με… Άρωμα Γυναίκας!

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Δράσεις

 

O Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) και η πολιτιστική εταιρεία dot2dot στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας, οργανώνουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου μια πρωτότυπη περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης εστιάζοντας σε ιστορίες γυναικών που συνδέθηκαν με την πόλη.

 

«Θεσσαλονίκη, μια κυρία 2300 χρόνων!»

Περιπατητική ξενάγηση

 

Στο πολύβουο σήμερα κέντρο της πόλης, στέκουν μνημεία άλλων εποχών, βυζαντινοί ναοί μνημεία UNESCO που κρύβουν στο εσωτερικό τους μυστικά και εξηγούν γιατί η πόλη χαρακτηρίζεται ως ένα «ανοιχτό μουσείο», μεγάλοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι των ρωμαϊκών χρόνων, οθωμανικά μνημεία που μας υπογραμμίζουν μέχρι και σήμερα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και εξηγούν πως άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών, γλωσσών και εθίμων ζούσαν μαζί μέσα στα τείχη της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη όμως ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο της ιστορίας. Ποια είναι όμως η ιστορία της; Μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες ανθρώπων, φωτογραφίες μιας άλλης εποχής, δρόμους, κτίρια και μνημεία ερμηνεύουμε κατάλοιπα όλων των ιστορικών περιόδων της πόλης, δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ τους σε μία διαδρομή που στόχο έχει να ξεδιπλώσει την διαχρονία της πόλης αλλά και να αφηγηθεί ιστορίες γυναικών που συνδέθηκαν με αυτή.

 

 

Ημερομηνία & Ώρα: Τετάρτη 11 Μαρτίου, 18:00 – 20:30

Ενδεικτικά σημεία ενδιαφέροντος: Ιστορικό κέντρο (πλατεία Αριστοτέλους – Λαδάδικα- Λιμάνι)
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχών: info@sege.gr, +30 2310 224440

*Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν, προσφορά της dot2dot στον Σ.Ε.Γ.Ε για την πολύτιμη στήριξή του.

 

About dot2dot

H κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί, πολιτιστικοί διαχειριστές, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης αυτής πόλης, η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.

w: www.dot2dot.gr || fb: dot2dot.thess || ig:  dot2dot.skg