Παρών ο Σ.Ε.Γ.Ε. στην Σύνοδο Κορυφής της Woman 20, δίνοντας φωνή στις γυναίκες της Ελλάδας.

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, παρόλες τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε η 7η Σύνοδος Κορυφής της Woman 20 (W20) που διοργανώθηκε στις 13-15 Ιουλίου στην Ρώμη. Στην εκδήλωση, που διεξήχθη με υβριδικό τρόπο, εξέχουσες προσωπικότητες από την παγκόσμια σκηνή της οικονομίας και της πολιτικής έδωσαν το παρών, ενώ οι συμμετέχοντες, αλλά και όσοι το παρακολούθησαν μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός υψηλών προδιαγραφών πολιτικού φόρουμ.

 

Η Woman 20 (W20) αποτελεί την επίσημη ομάδα εργασίας και τη «γυναικεία φωνή» του G20. Έχοντας καθιερωθεί από το 2015, η ομάδα W20 έχει στόχο έχει να μειώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στην απασχόληση κατά 25% έως το 2025, καθώς επίσης αποσκοπεί στην προώθηση της μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών στη λήψη οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων σε χώρες της G20 και σε όλο τον κόσμο.

 

Μεταξύ των βασικών συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής της W20 στη Ρώμη ήταν ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Mario Draghi, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Ursula von der Leyen καθώς και η αναπληρωτής Υφυπουργός του ΟΗΕ, κα. Amina Mohamed. Τα κύρια θέματα συζήτησης περιελάμβαναν τη συμβολή των γυναικών στην οικονομική ανάπτυξη, την πολιτική και τις επιχειρήσεις, καθώς και τις κύριες προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σε αυτούς τους τομείς.

 

Οι βασικοί πυλώνες γύρω από τους οποίους η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Ursula von der Leyen ανέπτυξε την ομιλία της, είναι πρωτίστως η εκπαίδευση και επιπροσθέτως η επαγγελματική απασχόληση των γυναικών. «Ας μιλήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των παιδιών, τις γονικές άδειες, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των γυναικών, καθώς αυτή είναι η επένδυση που χρειαζόμαστε για μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη» δήλωσε κατά την έναρξη της Συνόδου η κα. von der Leyen.

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας η κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση, είχε την τιμή ως προσκεκλημένη μέσω της ιδιότητας της ως Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), να συντονίσει το άκρως ενδιαφέρον πάνελ με θέμα «Γυναίκες εν δράσει στην ψηφιακή μεταρρύθμιση» καθώς και να κάνει τον τελικό απολογισμό αλλά και την αποφώνηση της συζήτησης.

 

Η συζήτηση διεξήχθη με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της κας. Alice Acciarri, General Manager του eBay στην Ιταλία, του κ. John Giusti, Διευθύνων Συμβούλου του Οργανισμού Παγκόσμιου Συστήματος Κινητών Επικοινωνιών (Global System for Mobile Communications AssociationGSMA), και του κ. Houlin Zhao, Γενικού Γραμματέως της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication UnionITU).

 

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να αμβλυνθεί το κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό χάσμα των δύο φύλων, αποτελεί η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που δεν παύει να υφίσταται παρ’ όλες τις κινήσεις που γίνονται για την εξάλειψή του, καθώς και η αντιμετώπιση των θεμάτων έμφυλης βίας που ακόμα συναντούμε σε έντονο βαθμό ακόμη και στις λεγόμενες “ανεπτυγμένες” χώρες», υπογράμμισε η κα. Τσαλταμπάση ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα της Συνόδου.

 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τριήμερης Συνόδου, πληθώρα ενδιαφερόντων πάνελ διοργανώθηκαν με έμπειρους ομιλητές αναπτύσσοντας συζητήσεις γύρω από ποικίλα θέματα, μεταξύ των οποίων:

  • «Βιώσιμες επενδύσεις για γυναικείες επιχειρήσεις»
  • «Οι γυναίκες στο διεθνές εμπόριο»
  • «Η επανεξέταση της σημασίας των ποιοτικών εργασιών για τις γυναίκες»
  • «Προτεραιότητα στην Εκπαίδευση: η ισότητα φύλων ξεκινά στο σχολείο»
  • «Γυναίκες στην ειρήνη και την ασφάλεια»
  • «Η αντοχή των γυναικών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης»
  • «Η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες»
  • «Οι φωνές των νέων γυναικών»
  • «Ζωή χωρίς Βία: Βασικά ανθρώπινα δικαίωμα για γυναίκες και κορίτσια»

 

Κατά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ξεχώρισε, έχοντας ιδιαίτερη σημασία, η δέσμευση της Ιταλικής Προεδρίας μέσω της «Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων», πάνω στην οποία εργάστηκε επί ένα χρόνο η Ομάδα της W20, συμπεριλαμβάνοντας δομημένες προτάσεις για τον σχεδιασμό μιας νέας στρατηγικής, η οποία παραδόθηκε στους εκπροσώπους της G20 με σκοπό την υιοθέτησή της στην προσπάθεια ανεύρεσης νέων στρατηγικών πλάνων εφαρμογής τους.