Στη Συνδιάσκεψη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων – SME Assembly, συμμετέχει αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της Ουγγρικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Βουδαπέστη 18-20 Νοεμβρίου 2024.
«Τόσο η Ουγγρική Προεδρεία, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ως μοχλό ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας», δηλώνει η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Λίνα Τσαλταμπάση. «Οι χώρες που έχουν λάβει έγκαιρα μέτρα για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σημειώνουν ταχύτερη ανάπτυξη στον τομέα αυτό, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης. Επιπλέον, η κεντρική ομιλία του Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Syracuse, κου Johan Wiklund, εστίασε σε θέματα αποκλεισμού των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο».
Η γνώση και η δικτύωση που αποκτούμε από τα διεθνή συνέδρια είναι πολύτιμή, καθώς μετουσιώνονται σε έργα για τα μέλη μας. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΓΕ εκπροσώπησε δυναμικά την Ελλάδα στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας FCEM, που έλαβε χώρα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με θέμα «Connecting the Dots. Women Leading Globally» – «Ενώνοντας τις κουκίδες: Γυναίκες που ηγούνται σε παγκόσμιο επίπεδο».
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ξεχώρισε η παρουσία της Κυβερνήτη της Νέας Νότιας Ουαλίας, κας Margaret Beazly, η οποία τόνισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης και συνεργασίας για την ενδυνάμωση των γυναικών στην ηγεσία και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου αλληλοϋποστήριξης. Το συνέδριο αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία για τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και την κατανόηση των παγκόσμιων προκλήσεων, με στόχο την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.
Η Διευθύντρια του ΣΕΓΕ, κα Νάσια Ιωαννίδου, δήλωσε «Τα μέλη του ΣΕΓΕ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν κορυφαίες προσωπικότητες του διεθνούς γυναικείου επιχειρείν. Η ελληνική παρουσία στο Συνέδριο ενισχύθηκε επίσης με την ανάδειξη δύο αξιόλογων μελών του Συνδέσμου ως φιναλίστ στα βραβεία του θεσμού “FCEM Awards”, τα οποία απονέμονται σε γυναίκες επιχειρηματίες με σημαντικό αντίκτυπο στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και στην ενδυνάμωση άλλων γυναικών. Συγκεκριμένα, η κα Τζίνα Τζαντρίζου ήταν φιναλίστ για το βραβείο “The Yvonne Foinant Award of the Year”, ενώ η κα Ελένη Ναλμπάντη ήταν φιναλίστ για το βραβείο “Inspiring Entrepreneur Award”. Ο ΣΕΓΕ συγχαίρει θερμά τα μέλη του για την προσφορά και το έργο τους, που αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση για όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες».
«Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ήταν μια εξαιρετική εμπειρία γεμάτη έμπνευση και νέες προοπτικές. Η επαφή με σημαντικές γυναίκες ηγέτιδες από όλο τον κόσμο μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, να αναγνωρίσουμε κοινές προκλήσεις και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες. Ήταν ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη δυναμική που αποκτά η γυναικεία επιχειρηματικότητα σε διεθνές επίπεδο και αισθανόμαστε υπερήφανες που εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό.» δήλωσε η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου, μέλος του ΣΕΓΕ και συμμετέχουσα της αποστολής στο Σίδνεϊ.
Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο FCEM θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΕ, στα πλαίσια της 6ης Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2025, όπου θα εορταστούν και τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (FCEM). Ο ΣΕΓΕ, με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει να προωθεί την εξωστρέφεια και τη δυναμική συμμετοχή των Ελληνίδων επιχειρηματιών στο διεθνές προσκήνιο, αναδεικνύοντας τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας και ενότητας για την ισχυροποίηση του γυναικείου επιχειρείν.
Η Οικονομική Επόπτρια του ΣΕΓΕ, κα. Χριστίνα Βρακά δήλωσε: «Ο ΣΕΓΕ τιμά επί της ουσίας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Άλλωστε η επιλογή της Ελλάδας και του ΣΕΓΕ για τη φιλοξενία του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αποτελεί τεράστια επιτυχία και διεθνή αναγνώριση για το έργο μας. Συναγωνιζόμενοι χώρες όπως το Μονακό και ο Καναδάς, καταφέραμε να αναδείξουμε την αξία και τη δυναμική του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Αυτό δεν είναι μόνο μια νίκη του ΣΕΓΕ, αλλά και ένα βήμα προς την καθιέρωση της Ελλάδας ως διεθνές κέντρο γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο στην Αθήνα το 2025 και να τους δείξουμε τη δύναμη της ενότητας και της συνεργασίας.»
Με την ισχυρή παρουσία του σε διεθνή συνέδρια και πρωτοβουλίες, ο ΣΕΓΕ συνεχίζει να πρωτοστατεί στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, προβάλλοντας τις αξίες της συνεργασίας, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα, με τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας το 2025, θα βρεθεί στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα και το όραμα των Ελληνίδων επιχειρηματιών να προχωρήσουν μπροστά και να εμπνεύσουν μια νέα γενιά γυναικών ηγέτιδων.