Ο Σ.Ε.Γ.Ε. στο Περιοδικό Finance Pro – "Γυναίκες σε θέση ευθύνης: Αφήνοντας πίσω τις στενές γόβες των στερεοτύπων"

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Δημοσιότητα, Νέα

Συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Finance Pro, η κυρία Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, με αφορμή το αφιέρωμα “Γυναίκες σε θέση ευθύνης: Αφήνοντας πίσω τις στενές γόβες των στερεοτύπων” που δημοσιεύθυκε, σχετικά με τις γυναίκες που κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Το περιοδικό Finance Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες οικονομικών υπηρεσιών, συμβάλλοντας στην έγκυρη πληροφόρηση τους γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα και τις πρακτικές που διαμορφώνουν την επόμενη μέρα των οικονομικών διευθύνσεων και των λογιστηρίων.

Η συντάκτρια του αφιερώματος, κα Κατερίνα Τσίτουρα, απευθύνθηκε σε 6 δυναμικές γυναίκες, οι οποίες κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις στο επιχειρείν, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2022 και να μιλήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με βάση έναν κοινό θεματικό άξονα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δηλώσεις των κυριών σχετικά με τις δυσκολίες που καλούνται να διαχειριστούν οι γυναίκες που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και κατα πόσο το gender equality είναι πια πραγματικότητα και όχι ζητούμενο στη χώρα μας.

Εξέχουσας σημασίας είναι και η αναφορά που γίνεται στο κατά πόσο καθοριστική είναι η εκπαίδευση των γυναικών για την διεκδίκηση ισότιμων ευκαιριών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, με την δήλωση της κας Λίνας Τσαλταμπάση να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “Οφείλουμε να επενδύσουμε σοβαρά τόσο στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των ίδιων των Γυναικών στην ενήλικη ζωή τους, όσο και στην εκπαίδευση των μαθητών ανεξαρτήτου φύλου σε θέματα Ισότητας”.  

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του περιοδικού εδώ στις σελίδες 46-51.