Ο Σ.Ε.Γ.Ε. «ανοίγει το δρόμο» για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα της Ελλάδας στην Expo Dubai 2020

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

 

Στη διεθνούς εμβέλειας έκθεση που φιλοξενείται στην καρδιά του Ντουμπάι «Expo Dubai 2020», είχε την τιμή να παρευρεθεί ως Ομιλήτρια η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση.

Όπως τόνισε η κα Τσαλταμπάση «Η παρουσία του Σ.Ε.Γ.Ε. στην Expo Dubai 2020, δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά αποδεικνύει πως η έμπρακτη βοήθεια και υποστήριξη που παρέχει προς τα μέλη του και τις γυναίκες που επιθυμούν να επιτύχουν περισσότερα στο χώρο του Επιχειρείν, λαμβάνει αναγνώριση, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κα Τσαλταμπάση συμμετείχε ως επίσημη ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία και το Enterprise Greece στο Αμφιθέατρο του ελληνικού περιπτέρου της Expo Dubai 2020, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Στην εκδήλωση με θέμα: «Women Empowerment and LeadershipChallenges and Aspirations», συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο, ανταλλάσσοντας απόψεις γύρω από την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και τη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αλλά και τις προκλήσεις και φιλοδοξίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα επιχειρηματία. Η Πρωτοβουλία και τα Συγχαρητήρια για την εκδήλωση ανήκουν στον κο Ιωάννη Σμυρλή, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρος Δ.Σ. Enterprise Greece & Γενικός Επίτροπος Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση Expo Dubai 2020, στην κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Μέλος Δ.Σ. Enterprise Greece & Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Ελλάδας στην Expo Dubai 2020 και στην κα Αννίτα Τριποσκούφη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Enterprise Greece, Διεύθυνση Νέων Εξαγωγέων, Εκπαίδευσης, Μεγάλων Εκδηλώσεων – EXPO / Διεύθυνση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

H Πρόεδρος του ΣΕΓΕ τοποθετήθηκε πάνω στη θεματική «Leadership in Business and Public ServiceInsightful stories from a Womans point of view», παρουσιάζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, προκειμένου να προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να ενισχύσει την ομαλότερη ένταξη των γυναικών στον κόσμο του επιχειρείν. «Η αναγνώριση της συνεισφοράς των γυναικών στην παγκόσμια οικονομία και η ανάγκη απόκτησης ίσων ευκαιριών σε κάθε τομέα της ζωής τους αποτελεί προτεραιότητα για το Σύνδεσμο, αλλά και για εμένα προσωπικά» ακούστηκε στην ομιλία της.

Στο περιθώριο της έκθεσης, η κα Τσαλταμπάση, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την Πρόεδρο του Business Professional World Emirates Club (BPW Emirates), Sheikha Dr. Al-Qassimi, φορέα με τον οποίο ο ΣΕΓΕ έχει αναπτύξει έναν ενεργό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν από κοινού το Μάρτιο του 2021. «Είναι για μας τιμή να μας εμπιστεύεται η Sheikha Dr. Al-Qassimi, μια γυναίκα με μεγάλο επιχειρηματικό εκτόπισμα στα ΗΑΕ», δήλωσε η Πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο κυρίες, παρουσία της Γραμματέως του BPW Emirates Club, κας Zaha Nababi και της Γεν.Γραμματέως του Σ.Ε.Γ.Ε. κας Αλίς Κοροβέση, ανανέωσαν τους όρους του Μνημονίου και δεσμεύτηκαν από κοινού για την υλοποίηση νέων δράσεων.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν για εμάς η εκκίνηση των Συνεργιών μας με την κα Μαίη Ζαννή, των Women Act μέσω της συγκεκριμένης αποστολής στο Ντουμπάι. «Συγχαίρουμε τη δράση των Women Act που έχουν τόσο βοηθήσει την αναγνωρισιμότητα των Γυναικών και των Επιτευγμάτων τους στη Δημόσια Σφαίρα. Προσβλέπουμε σε μια παραγωγική συνεργασία», δήλωσε η Πρόεδρος, κα Τσαλταμπάση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως παρόλες τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η φετινή έκθεση Expo Dubai 2020, η οποία ρίχνει αυλαία σε λίγες ημέρες, θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες παγκοσμίως και έχει ήδη προσελκύσει πληθώρα επισκεπτών από περισσότερες από 190 χώρες, οι οποίες εκπροσωπούνται επίσημα στην έκθεση.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., νιώθει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη συμμετοχή του στη φετινή Expo Dubai 2020, άλλωστε όπως δήλωσε και η Πρόεδρος κα Τσαλταμπάση «Σκοπός της παρουσίας μας στην έκθεση είναι όχι μόνο να προβάλουμε τη δράση μας, αλλά πρωτίστως να εκπροσωπήσουμε τα μέλη μας σε μια άκρως αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική αγορά, αυτή των ΗΑΕ».