Ο «παλμός» του Σ.Ε.Γ.Ε. «χτύπησε» δυνατά στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ!

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Στην «καρδιά» της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 10 έως 18 Σεπτεμβρίου βρέθηκε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και δράσεις τόσο για την σύγχρονη Ελληνίδα Επιχειρηματία αλλά και το Κοινωνικό και Επιχειρηματικό Οικοσύστημα γενικά.

Δηλώνοντας δυναμικά το παρών από την πρώτη κιόλας μέρα της φετινής ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9,  ο Σ.Ε.Γ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργάνωσαν την εποικοδομητική συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», φέρνοντας το Σύνδεσμο στο επίκεντρο της 86ης ΔΕΘ. Η εκδήλωση περιστράφηκε γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες με την βοήθεια της πολιτείας, συλλόγων επιχειρηματικότητας αλλά και με προσωπική πυγμή, να ξεπεράσουν εθνικά και διεθνή εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο τους και να προχωρήσουν δυναμικά σε επιτυχημένες καριέρες.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, ενώ στο θέμα τοποθετήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, , η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP, κα Λίνα Τσαλταμπάση, η Συνιδρύτρια της ACCESS Simple Greece, κα Βασιλική Κατσιακλή, η Διευθύντρια Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Ιδρυτικό Μέλος και Εταίρος της AdStrategy, κα Φελίνα Καζάκου και η Πρόεδρος του Οργανισμού W20, Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας της W20 , κα Elvira Marasco. Με την παρουσία του αλλά και τα στοχευμένα σχόλιά του πάνω στο θέμα, τίμησε επίσης την εκδήλωση ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος η συνεργασία μας με το Υπουργείο Eξωτερικών, και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους αγαπητούς συνομιλητές και συνομιλήτριες για την συμβολή τους στην πάντα επίκαιρη συζήτηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα ως μορφή επίτευξης της διπλωματίας», ανέφερε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Λίνα Τσαλταμπάση , κλείνοντας την εκδήλωση.

 

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της φετινής ΔΕΘ, για το μέλλον του Συνδέσμου, αποτέλεσε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Σ.Ε.Γ.Ε. και της ICC Women Hellas το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το οποίο επιδιώκουμε να αποτελέσει την αρχή μιας μακροχρόνιας, εποικοδομητικής και δυνατής συνεργασίας, μεταξύ των δύο οργανισμών.

«Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας που υπογράψαμε με την κα Άννα Καμαρίδη και την κα Ειρήνη Βενιάμη του ICC Women Hellas, είναι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρα μας αλλά και η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, μέσα από στοχευμένες κοινές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.», ανέφερε σχετικά η κα. Τσαλταμπάση.

 

Σε  όλη  τη  διάρκεια λειτουργία της ΔΕΘ, ο Σύνδεσμος, μέσα από  καθημερινά βιωματικά εργαστήρια που διοργάνωσε με την υποστήριξη της HELEXPO, κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μικρών και μεγάλων επισκεπτών. Νέοι, γυναίκες και παιδιά, εκπαιδεύτηκαν  πάνω στην Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Ανάπτυξη, μαθαίνοντας για την  βιωσιμότητα και την ανακύκλωση, δίνοντας «νέα ζωή» σε «άχρηστα αντικείμενα», αλλά και αναπτύσσοντας τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο στην εργασία τους αλλά και στην καθημερινή ζωή τους.

 

Η συμβολή των συνεργατών και φίλων του Σ.Ε.Γ.Ε ήταν καθοριστική, καθώς τα διαδραστικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία της ΚοινΣΕπ. Dot2Dot, του Ι.Ε.Κ. MOKUME art studies, το No Image Found, την ομάδα του Restart Diet, την εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων OECON Group, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία InCommOn, την κοινότητα καλλιτεχνών FixInArt καθώς και το δίκτυο χειροτεχνισσών ForMe Workshops.

«Η  φετινή συμμετοχή του Σ.Ε.Γ.Ε. στην 86η ΔΕΘ μας έδωσε την ευκαιρία να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στην διάδοση της αξίας της Πράσινης και Κυκλικής Οικονομίας, και να συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και όρεξη να προσφέρουμε στην κοινωνία γύρω μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στους συνεργάτες του Συνδέσμου για την πραγματικά αξιέπαινη δουλειά τους όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων για την μεγάλη προσέλευσή τους.», τονίζει η Οικ. Επόπτης του Συνδέσμου και Υπεύθυνη της Δράσης κα. Βρακά.

 

Τέλος αξιοσημείωτο γεγονός της φετινής ΔΕΘ για τον Σύνδεσμο, αποτελεί η βράβευση του Σ.Ε.Γ.Ε. και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, από τη   Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με θέμα τη “Μεταρρύθμιση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος”, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την πρόκριση στο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022, #ΕΕΡΑ2022, για την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, μία πρωτοβουλία του Σ.Ε.Γ.Ε.

 

Κατά  την παραλαβή του  βραβείου  η  πρόεδρος   κα  Τσαλταμπάση  ευχαρίστησε  για  τη  μεγάλη τιμή της ανάδειξης  του ΣΕΓΕ σε Εθνικό Νικητή  για την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop και  ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής  για την άψογη συνεργασία καθώς και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για την στήριξη και την εμπιστοσύνη της προς τον Σύνδεσμο.

 

 

Η επιτυχής  συμμετοχή του Σ.Ε.Γ.Ε. στην 86η ΔΕΘ ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες προοπτικές  και  εγγυάται  την δυναμική  πορεία του  στο  μέλλον.