Με δεσμεύσεις υπέρ των ενεργών πολιτικών ισότητας από πλευράς Ευρώπης ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό Forum του Σ.Ε.Γ.Ε και της Woman20

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, το διαδικτυακό Forum “ Impact of W20 in the lives of European Women – Η επιρροή της W20 στις ζωές των γυναικών στην Ευρώπη”. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος(Σ.Ε.Γ.Ε.) σε συνεργασία με την Woman 20 (W20), την ομάδα εργασίας που αποτελεί τη «γυναικεία φωνή» του G20.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) είναι ένας πανελλαδικός Φορέας με προτεραιότητα τη στήριξη της βιωσιμότητας της Ελληνικής Γυναικείας Επιχείρησης και την ενδυνάμωση κάθε γυναίκας προκειμένου αυτή να βρει την επαγγελματική και διαπροσωπική κατεύθυνση που της αξίζει. Η Woman 20 (W20) είναι η επίσημη ομάδα εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων και προάγει την ισότητα των φύλων και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κος. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος τόνισε ότι «Το επόμενο διάστημα θα θεσπίσουμε ένα χρηματοδοτικό όργανο, το οποίο θα είναι “Gender Smart” και θα ενισχύει με προτεραιότητα γυναίκες που ιδρύουν εταιρείες. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, σκοπεύουμε να δώσουμε ώθηση σε γυναίκες όλων των ηλικιών, στις νέες συνθήκες αγοράς.».

Στη συνέχεια ακολούθησε και ο χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουκου Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος παρουσίασε τη διάσταση του φύλου που υπήρξε ιστορικά η παλαιότερη και η πιο καθιερωμένη ποικιλομορφία, για την οποία εργάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο την εξάλειψή της και ανέφερε ότι «Ενώ ο αριθμός των γυναικών ευρωβουλευτών αυξάνεται σε κάθε διαδοχική εκλογή και η ισορροπία μεταξύ των φύλων στα διοικητικά όργανα βελτιώνεται σταθερά, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στη λεγόμενη οριζόντια εκπροσώπηση των φύλων».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακολούθησε ένα debate μεταξύ των Ευρωβουλευτών, κας Μαρίας Σπυράκη και κας Έλενας Κουντουρά, όπου τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.),  κα Αναστασία Χαλκιά, Δήμαρχος Κασσάνδρας, Χαλκιδικής,  κα Λιόντα Άρτεμις, CEO της Artelio consulting and coaching, κα Κοροβέση Αλίς, Διευθύνουσα Σύμβουλος του INZEB, κα Βρακά Χριστίνα, Συν-ιδρύτρια της dot2dot στην Θες/νίκη, κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και Επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό,  κα Βασιλική Καρτσιακλή, Συν-ιδρύτρια της dot2dot στην Θες/νίκη  και η κα Φελίνα Καζάκου, Business Development Director της εταιρίας adStrategy. Μέσω του debate, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με θέματα ισότητας και στρατηγικές της ΕΕ, αναφορικά με την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας εντός και εκτός συνόρων.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η συζήτηση μεταξύ της κας Dana Adriana PuiaMorel, Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG GROW και της κας Αποστολίνας Τσαλταμπάση, Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., αναφορικά με την αναβίωση και την εκ νέου ενεργοποίηση  του «Δικτύου Γυναικών Πρεσβειρών Επιχειρηματικότητας», πρωτοβουλίας του Σ.Ε.Γ.Ε. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραγωγική υπήρξε και η παρουσία των ξένων εκπροσώπων της W20, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κα Cheryl Miller Van Dyck, από την Ιταλία, η κα Elvira Marasco, από την Τουρκία, η κα Gülden Türktan και από τον Καναδά, η κα Alison Kirkland που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα των χωρών τους και παρουσίασαν προβλήματα που χρήζουν επίλυσης μέσω της σημαντικής συμβολής της W20. Όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, υπήρξαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για όλες τις γυναίκες και όχι μόνο, καθώς μέσω αυτής συμφώνησαν όλες οι κυρίες ότι είναι μία ευκαιρία να συνεχιστεί ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει και η συνεργασία αυτή θα αποφέρει καρποφόρες ευκαιρίες.

Το συντονισμό της εκδήλωσης κατηύθυναν με εξαιρετική επιτυχία μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις, σχόλια και τοποθετήσεις τους, οι διακεκριμένες δημοσιογράφοι κα. Μαρία Νικόλτσιου και κα. Έλλη Σπυροπούλου.

«Στο μέλλον θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ μας και πλέον είναι η ώρα όχι μόνο να οραματιζόμαστε, αλλά κάνουμε πράξη τα οράματά μας.» τόνισε η κα Τσαλταμπάση στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση υποστηρίξαν η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων – Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως επίσης και οι χορηγοί της εκδήλωσης η OECON Group, η Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ. και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.