Λαμπερό Gala επιχειρηματικότητας με ιταλικό… άρωμα και συγκίνηση!

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

 

Με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθανάση και με μεγάλη συμμετοχή της πολιτειακής ηγεσίας, εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, αλλά και του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το Gala, στο πλαίσιο της “4ης Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας”, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπαθανάσης εστίασε μεταξύ άλλων στο φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση των επενδύσεων που έχει δημιουργηθεί, αναφέρθηκε στα αναμενόμενα πλαίσια  ανάπτυξης τα οποία θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην έρευνα, ενώ υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, ως μοχλό Ανάπτυξης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης), κ. Σταύρο Καλαφάτη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσσαλονίκης κα Βούλα  Πατουλίδου, καθώς και τη Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού κα Αντωνίου. Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία και τη Συμβολή της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Οικονομία, συνεχάρησαν το Σύνδεσμο για την ηγετική του θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ εξήραν τη συμβολή του με σειρά δράσεων σε εθνικό επίπεδο.

Την έκπληξη στη βραδιά έκανε ένα διαδραστικό πάνελ, με τη συμμετοχή της Ιταλίδας Προέδρου του W20, αλλά και μιας νέας επιχειρηματία, η οποία γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και σήμερα είναι ενεργό μέλος οικογενειακής επιχείρησης, καθώς και της προέδρου του ΚΚΠΠΚΜ κας Νάκου που, η οποία σημείωσε την αξία της επιχειρηματικής και επαγγελματικής διεξόδου για την αποϊδρυματοποίηση και ένταξη των ΑΜΕΑ στην κοινωνία.

Η κα Μαράσκο, η οποία ηγείται της Ιταλικής Προεδρίας του W20, της ομάδας εργασίας των G20 για θέματα Ισότητας, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του Φόρουμ αυτού για την Παγκόσμια Κοινότητα, ενώ υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η ένταξη πολιτικών ισότητας από την Επιτροπή αυτή στις αποφάσεις των G20. Στο ίδιο πάνελ, παρευρέθηκε η κα Παρασκευή Σαλαβγιά, η νεαρή επωφελούμενη του Σ.Ε.Γ.Ε., που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση, αριστερή ημιπληγία λόγω προωρότητας και σήμερα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

«Η Παρασκευή έχει μια σοβαρή αναπηρία, και σκοπός της συμμετοχής της ήταν να δώσουμε ισχυρή φωνή και βήμα στα κορίτσια που δεν έχουν τη δυνατότητα να ακουστούν», τόνισε η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., κα  Λίνα Τσαλταμπάση. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κυρία Σαλαβγιά, εξετάζεται η δημιουργία ενός Ινστιτούτου, το οποίο θα ισχυροποιεί τη φωνή των νέων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εγχείρημα που θα έχει την υποστήριξη του ΣΕΓΕ.

Η λαμπερή βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή τριών τιμητικών βραβεύσεων:

– Αναγόρευση της κας Δέσποινας Τριακοσάρη, με τον τίτλο της Επίτιμης Προέδρου του Σ.Ε.Γ.Ε.. Η κα Τριακοσάρη υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου από το 1997, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 ως και το 2017. Το όνομα της υπήρξε συνώνυμο με το Σύνδεσμο καθώς σημάδεψε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του. Η συνέπεια, το ήθος της, η οξυδέρκεια της, αλλά και η διορατικότητά της έβαλαν τα θεμέλια της ουσιαστικής ανάπτυξης του Συνδέσμου. Το βραβείο απένειμε η κα Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

– Απονομή βραβείου «Φώφη Γεννηματά», ενός βραβείου που αντανακλά τις ηγετικές ικανότητες, τον ήπιο και διαλλακτικό, αλλά συνάμα δυναμικό χαρακτήρα της, καθώς και την πολιτική προσέγγιση συνεργασίας που πρέσβευε, στην κα Σοφία Οικονομάκου. Η κυρία Οικονομάκου παρουσιάζει αντίστοιχα ηγετικά χαρίσματα. Είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Επιμελητηρίου (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) και πρώτη πρόεδρος του Eurochambers Women Network, το οποίο και ίδρυσε η ίδια. Το βραβείο απένειμε η κα Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος του PES, λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στενή συνεργάτιδα της εκλιπούσας πολιτικού.

– Την απονομή του βραβείου «Σοφία Σουλτάνη», ενός εκλιπόντος αγαπημένου μέλους του Σ.Ε.Γ.Ε., στην Ομάδα της Ιταλικής Προεδρίας του W20, που απέδειξε τί είναι να υπερβάλεις εαυτόν για το κοινό καλό. «Η εκλιπούσα αγαπημένη Σοφία ήταν ένα από τα πρώτα μέλη του Συνδέσμου μας, ήρεμη δύναμη πάντα, αποτέλεσε επί 20 χρόνια και μέχρι το τέλος της, ενεργό μέλος της οικογένειας του Συνδέσμου. Για εμάς, το όνομα της Σοφίας συμβολίζει την έννοια της Ομάδας. Τους  ανθρώπους που στέκουν δίπλα μας, που στηρίζουν το σύνολο, που είναι ενεργοί και κάνουν το Σύνδεσμο ισχυρό μέσα από τα μέλη του. Γυναίκες σαν τη Σοφία είναι η ιστορία του Συνδέσμου και δείχνουν τη συνέχεια και τη συνέπεια μας», ανέφερε συγκινημένη η κα Τσαλταμπάση. Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός κος Καλαφάτης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Πατουλίδου, ενώ το βραβείο παρέλαβαν οι κυρίες Μαράσκο και Πετρίνι.

Στην αποφώνηση της βραδιάς η Πρόεδρος κα Τσαλταμπάση τόνισε «την αξία της Ομάδας, που μετατρέπει τα αδύνατα σε  δυνατά, που δίνει δύναμη στη φωνή και στις δράσεις του Συνδέσμου», ενώ απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλες γυναίκες, να ενταχθούν στην επιχειρηματική οικογένεια του Σ.Ε.Γ.Ε..

Υπενθυμίζεται ότι η «4η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τελεί υπό την  Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μετανάστευσης και Ασύλου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και του Υφυπουργείου Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η κρατική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ3, η εφημερίδα «Καθημερινή», η «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Epixeiro.gr, GRTimes.gr, Voria.gr, CityPortal.gr, BusinessDaily.gr, Thessbomb, Βεργίνα Τηλεόραση, newsique.gr

Χορηγός Εκδήλωσης: OECONGroup