Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Ε.Γ.Ε. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Μία «άκρως επιτυχημένη χρονιά» γιόρτασε φέτος ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους του για τη νέα χρονιά, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023. Φέτος, ο Σύνδεσμος επέλεξε να πραγματοποιήσει την κοπή της βασιλόπιτάς του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, γιορτάζοντας το νέο παράρτημά του, σε μία περιοχή που για τον Σ.Ε.Γ.Ε., δεν αποτελεί το τέρμα της Ελλάδας αλλά την αρχή της! Συγκεκριμένα, η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζιδάκι”, στη Ξάνθη, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, υπό την παρουσία μελών αλλά και υψηλών προσκεκλημένων από το κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής.

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κος Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την προσφορά του και τόνισε τη σημαντικότητα της λειτουργίας του Παραρτήματος του Σ.Ε.Γ.Ε, για την περιφερειακή ανάπτυξη και ενδυνάμωση της  γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Ροδόπης, κος Αντώνης Γραβάνης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κος. Στέλιος Μωραΐτης, οι οποίοι υποστηρίζουν και στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Συνδέσμου με στόχο την ανάπτυξη ευκαιριών για τις γυναίκες επιχειρηματίες, όπως επίσης και για τις γυναίκες αυτές, οι οποίες επιθυμούν να προχωρήσουν στο Επιχειρείν.

Την βασιλόπιτα του Συνδέσμου, ευλόγησε ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων. Η εκδήλωση έκλεισε με τους χαιρετισμούς και τις ευχές για τη νέα χρονιά, της Πρόεδρου του  Σ.Ε.Γ.Ε., κας Λίνα Τσαλταμπάση και της Υπεύθυνης του Περιφερειακού Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κας Φελίνα Καζάκου.

 

Η κα. Τσαλταμπάση, κόβοντας την πίτα ανέφερε: «Θα θέλαμε να ευχαριστούμε όλα τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Σ.Ε.Γ.Ε. για την τεράστια αποδοχή και συμμετοχή τους στις δράσεις και πρωτοβουλίες τουΣυνδέσμου την περασμένη χρονιά. Ειδικότερα, θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια για την εκπληκτική και δυναμική δραστηριότητα των μελών της περιοχή του Περιφερειακού Παραρτήματος, στους λίγους μήνες λειτουργίας του, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή πορεία του.»

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Συνδέσμου για ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών της περιοχής, καθώς και την Περιφέρεια και τα τοπικά Επιμελητήρια για την υποστήριξή τους. Θα ήθελα να ευχηθώ πρόοδο και υγεία για την ευόδωση των στόχων της  λειτουργίας του ΣΕΓΕ και του Περιφερειακού Παραρτήματός μας», τόνισε η Πρόεδρος.

Στην εκδήλωση επίσης έδωσαν το παρών, οι γυναίκες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες αποτελούν το Συμβουλευτικό Όργανο του Παραρτήματος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής. Η ενεργητική παρουσία των μελών του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε συνδυασμό με την ακμάζουσα συνεργασία του Συνδέσμου με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς, ήταν η αφορμή της εκδήλωσης εκεί.

 

Στους λίγους μήνες λειτουργίας του Περιφερειακού Παραρτήματος έχουν αναπτυχθεί δράσεις και έχουν σχεδιαστεί για υλοποίηση προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των τοπικών Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, η δυνατή εκκίνηση των δράσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με δύο εκδηλώσεις γνωριμίας σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.