Επαφές «υψηλού Ευρωπαϊκού επιπέδου» για το Σ.Ε.Γ.Ε.!

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Μία σειρά αξιοσημείωτων συναντήσεων με υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην Ισότητα και  το Γυναικείο Επιχειρείν, καθώς και την καταπολέμηση της έμφυλης Βίας στην Ευρώπη, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και μέλος της Αντιπροσωπείας του οργανισμού W20, κα. Λίνα Τσαλταμπάση, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW), που πραγματοποιήθηκε 26 – 30 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Η κα Τσαλταμπάση, ως επίσημη προσκεκλημένη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας, που έλαβαν χώρα την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, για την ανάδειξη της  ως δημιουργό της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, , παρευρέθηκε σε συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ. Η WEnCoop αναγνωρίστηκε ως καλή πρακτική για την πρωτοπορία της και την προσπάθειά της στην επίτευξη Ίσης αντιπροσώπευσης των δυο φύλων στον Ενεργειακό Τομέα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών υπήρξαν οι πρωτοβουλίες της ΕΕ υπέρ της ισότητας των φύλων, της χειραφέτησης των γυναικών και τη καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής W20 στην Ινδονησία.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., με αντιπροσωπεία του οργανισμού W20, είχε την τιμή να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, κα Pina Picierno, και να παρουσιάσει τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε.  και τις δράσεις του, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Η κα. Picierno, έχοντας θέσει ως υψηλή προτεραιότητα της πολιτικής της δράσης την καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Συνδέσμου #Kamiamoni, μέσω της οποίας προσφέρει οικονομική στήριξη και ενδυνάμωση σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και όχι μόνο, μια δράση που παρουσιάστηκε και στο #w20forum στην Ιταλία τον περασμένο Μάιο.

Επιπροσθέτως, ακολούθησε συνάντηση και με την κα Helena Dalli, EU Commissioner για θέματα ισότητας και το Cabinet της, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το φύλο και για την αντιμετώπιση των φραγμών για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου και της ισότητας στην εργασία με δεσμευτική διαφάνεια στις αμοιβές, καθώς και για τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής της Οδηγίας για την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Ακόμη, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η ένταξη και η ισότητα, ανεξαρτήτως φύλου, φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, όπως επίσης και η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

Έπειτα από τη σημαντική αναγνώριση του Συνδέσμου ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για την ισότητα με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο, ο Σ.Ε.Γ.Ε. συνεχίζει την δυναμική πορεία και παρουσία του αυτή την φορά στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως δηλώνει η κα Τσαλταμπάση: «Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της θέσης της  γυναίκας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής της ζωής της, ώστε να μπορέσει κάθε μία από εμάς να νιώσει ασφαλής και να είναι οικονομικά ανεξάρτητη!».