ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ WE TOUR 12

Posted by: sege_admin
Category: Νέα

Ιούλιος 2023

Νο 12 /2023

 

 

Ενημερωτικό Δελτίο του Έργου

“Black Sea Women Entrepreneurship Connection – Ενδυνάμωση των Γυναικών μέσω του Τουρισμού” (WETOUR – BSB1030)

 

Επισκόπηση

 Το έργο WETOUR αποτελεί το θεμέλιο για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσω μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης για ένα δίκτυο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Το έργο WETOUR θα ολοκληρωθεί στις 26.07.2023. Το έργο που περιλαμβάνει 5 εταίρους από 5 διαφορετικές χώρες- 4 ενώσεις γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Τουρκία και 1 τουριστική ένωση από την Αρμενία, δημιούργησε ένα επιχειρηματικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση της μακροπεριφέρειας της Μαύρης Θάλασσας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού. Κάθε εταίρος είχε διαφορετικούς ρόλους και αρμοδιότητες κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου που διήρκεσε 2 χρόνια.

 

Διεθνές Συνέδριο WETOUR στη Θεσσαλονίκη

Το Διεθνές Συνέδριο WeTour, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕΣ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η ενδυνάμωση και η προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μέσω του τομέα του Τουρισμού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς συνεδρίου, με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες και διακεκριμένους προσκεκλημένους από έξι διαφορετικές χώρες, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ενδυνάμωσης των γυναικών επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού. Άκουσαν τις εμπειρίες των γυναικών επιχειρηματιών που έλαβαν υποστήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος και συμμετείχαν σε συναντήσεις για την προώθηση της ανάπτυξης και της δικτύωσης των επιχειρήσεών τους.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ξεκίνησε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), κα Λίνα Τσαλταμπάση, να καλωσορίζει και να ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για τη σημαντική προσέλευσή τους. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κα Χριστίνα Γούλα, και τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Τουρκίας – KAGIDER, κα Esra Bezircioğlu.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Συνδέσμου, κ. Νάσια Ιωαννίδου, παρουσίασε το ευρωπαϊκό έργο WETOUR – Black Sea Women Entrepreneurship Connection – Ενδυνάμωση των Γυναικών μέσω του Τουρισμού, το οποίο υλοποιείται από τον ΣΕΓΕ και περιλαμβάνει πέντε εταίρους από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Τουρκία και την Αρμενία. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός διασυνοριακού επιχειρηματικού δικτύου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που θα ενισχύει, θα υποστηρίζει και θα αναπτύσσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω του τουρισμού, παρέχοντας νέες οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες στις γυναίκες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν παραδείγματα “βέλτιστων πρακτικών” από γυναίκες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, οι οποίες μοιράστηκαν τη δική τους επιτυχημένη πορεία και εμπειρία, εμπνέοντας το ακροατήριο και ενθαρρύνοντάς το να τολμήσει και να αναλάβει τη δική του επιχειρηματική πρωτοβουλία στον τουριστικό τομέα.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ανέδειξε τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις χώρες μέσω δικτύων συνεργασίας. Παρουσιάστηκαν εκτενώς οι καλές πρακτικές της περιοχής των Βαλκανίων, οι οποίες αποτέλεσαν οδηγό για τη δημιουργία του νέου δικτύου της Μαύρης Θάλασσας.

Το διεθνές διήμερο συνέδριο ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου για το έργο WETOUR. Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023. Η τελική συνάντηση του Έργου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24 Ιουλίου 2023. Αυτή η διασυνοριακή συνεργασία στο Έργο WETOUR έχει υποστηρίξει περισσότερες από χιλιάδες γυναίκες στις χώρες εταίρους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς ο τομέας του τουρισμού σε αυτές τις 5 χώρες εταίρους είναι αρκετά υποστηρικτικός για τις γυναίκες επιχειρηματίες, όπως φαίνεται από τα υψηλά ποσοστά γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα τελευταία βήματα του Προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της τελικής συνάντησης της επόμενης εβδομάδας, μέσω του τελευταίου Δελτίου Τύπου του Προγράμματος που θα εκδοθεί στις 24 Ιουλίου 2023. Μείνετε συντονισμένοι για τα τελευταία νέα του έργου WETOUR!

 

 


Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin 2014-2020 ΣΕΓΕ – Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin 2014-2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας και από τις συμμετέχουσες χώρες.: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.

Η παρούσα έκδοση δημιουργήθηκε με τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενό της αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του έργου WETOUR και δεν αντανακλά κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.