Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) > News > Δελτία Τύπου > Ενίσχυση της Γυναικείας Έρευνας και Καινοτομίας στην Ελλάδα – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2 Ήμερο Βοοtcamp του 3ου κύκλου #HerResearch

Ενίσχυση της Γυναικείας Έρευνας και Καινοτομίας στην Ελλάδα – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2 Ήμερο Βοοtcamp του 3ου κύκλου #HerResearch

Posted by: sege_admin
Category: Δελτία Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε το 2ημερο Bootcamp του 3ου της δράσης #HerResearch του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος –  ΣΕΓΕ την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, υβριδικά στην Θεσσαλονίκη, στο Female Entepreunerial Hub (Betsson Hub, Γ.Ανδρέου 56).Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή από διάφορους κλάδους, ενισχύοντας την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Την 1η ημέρα του Bootcamp, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Εύρεση ερευνητικών πόρων”. Η παρουσίαση του σεμιναρίου ανέλαβε η κα. Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., PhD Candidate E.U. Female Entrepreneurship Ambassador – C.E.O. of OECON Group. Το σεμινάριο εστίασε στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των γυναικών ερευνητριών, την διασφάλιση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και στη διευκόλυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό χώρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η  ομιλία της κας. Χαρίκλειας Παπανίκου, MSc, ESHRE certified, HCPC Registered, Senior Κλινικός Εμβρυολόγος, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Fertilia με θέμα “Εμβρυολογία: Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Επιστήμης και της Έρευνας στην Ανακάλυψη της Ζωής”. H ημέρα ολοκληρώθηκε από ομαδική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες από την  κα. Νάσια Ιωαννίδου,και κα. Αλεξάνδρα Θωμαΐδου, εμπειρογνώμονες του HORIZON Europe.

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η κα. Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου  Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και Ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των γυναικών σε τομείς όπως η έρευνα και η τεχνολογία.

Η δεύτερη ημέρα, εστίασε στην παρουσίαση των ερευνητικών προτάσεων που υπέβαλαν οι γυναίκες ερευνήτριες που προκρίθηκαν στο Bootcamp στην Επιστημονική Επιτροπή του 3ου κύκλου της δράσης, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες από διάφορα Πανεπιστήμια και ειδικότητες.

Την Επιστημονική Επιτροπή συντόνισε η κα. Αφροδίτη Τσάμπαλλα, νικήτρια του 1ου κύκλου της δράσης #Her_Research και Εντεταλμένη Ερευνήτρια ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν  η κα. Αλμπάνη Ελένη, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, η κα. Βερνάρδου Δήμητρα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η κα. Βλάχβεη Ασπασία, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο κος. Γραμματικόπουλος Βασίλειος, Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, η κα. Δημαδάμα Ζέφη, Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η κα. Ζήση Αναστασία, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η κα. Καντή Παναγιώτα, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, η κα. Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κος. Εμμανουήλ Κουδουμάς, Καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η κα. Μαχαιρίδου Αρχοντία, Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κος. Μπιτζένης Αριστείδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η κα. Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα, Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η κα. Παρταλίδου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η κα. η κα. Βιλελμίνη Σωσώνη, Μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο κος. Τσικνάκης Εμμανούηλ, Καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η κα. Χατζηνικήτα Βασιλεία, Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η κα. Χυζ Αλίνα, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η επόμενη φάση εμπεριέχει την τελική αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσίασαν οι γυναίκες ερευνήτριες στην Επιστημονική Επιτροπή. Αυτό το έργο αναμένεται να είναι αρκετά προκλητικό, καθώς παρουσιάστηκαν πληθώρα καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών. Η επιτροπή καλείται να επιλέξει τις 8 καλύτερες ομάδες, οι οποίες θα λάβουν τα έπαθλα του 3ου κύκλου #Her_Research σε μια λαμπρή Τελετή Βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΕ κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση δήλωσε : “Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους αξιόλογους επιστήμονες που ανέδειξαν αυτήν την πρωτοβουλία και τους υποστηριχτές μας που στηρίζουν ενεργά τη γυναικεία έρευνα και πίστεψαν από την αρχή στο όραμα μας. Η θαυμάσια συμμετοχή των γυναικών στο πεδίο της έρευνας και η εμφάνιση νέων, πρωτότυπων ιδεών αποτελούν ένα φωτεινό σημάδι: οι γυναίκες είναι πιο έτοιμες από ποτέ να προσφέρουν δραστικά στη βελτίωση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η δράση «#Her_Research» υλοποιείται με την υποστήριξη:

Της National Bank of Greece, της OECON Group of Companies, της Smart Umbrella Management Solutions, του Betsson Foundation, της Fertilia, της TIF-HELEXPO, της Beyond του Expo, Id.gc, της  Bebest Company.

Με την αιγίδα:

Του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων , της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, Cosmoradio 95,1, Voria.gr, CNN Greece, Queen.gr, Vwoman