Εγκαίνια έκθεσης ForME-1821 και ενημερωτική ημερίδα

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Eγκαίνια έκθεσης ForME-1821 και ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η έμπνευση που αυτή προκαλεί στο σύγχρονο γυναικείο Επιχειρείν”

 

Με μεγάλη χαρά ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. ανακοινώνει τα εγκαίνια της έκθεσης “ForME-1821”, που θα εκκινήσει την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στην οποία θα εκτίθενται δημιουργίες γυναικών χειροτεχνισσών και εικαστικών, που έχουν εμπνευστεί από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα του ελληνικού έθνους για την ανεξαρτησία. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε έναν ιδιαίτερης αισθητικής χώρο της πόλης μας, στις εγκαταστάσεις του πρώην βρεφονηπιακού σταθμού που εδράζεται στον αύλειο χώρο του Λιμένα Θεσσαλονίκης, ευγενική παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, και θα παραμείνει καθημερινά ανοιχτή για το κοινό έως το τέλος του έτους, 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, στα πλαίσια της εκκίνησης της έκθεσης, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6μ.μ – 9μ.μ., διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ο ρόλος της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η έμπνευση που αυτή προκαλεί στο σύγχρονο γυναικείο Επιχειρείν” με κεντρική ομιλήτρια την κα. Λάζου Βασιλική, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., μαζί με ένα ενδιαφέρον πάνελ που θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από γυναίκες επιχειρηματίες και χειροτέχνισσες.

Η έκθεση “ForME-1821” αποτελεί ένα κομμάτι της πρωτοβουλίας του Σ.Ε.Γ.Ε. για τη δημιουργία ενός Δικτύου γυναικών χειροτεχνισσών “ForME” και έχει ξεκινήσει από τις ίδιες τις χειροτέχνισσες στα πλαίσια της αυτονομίας και του άπλετου χώρου δράσης που ο Σ.Ε.Γ.Ε. προσφέρει σε μέλη και επωφελούμενες.

Το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο “ForME”,  έχει καταφέρει σήμερα να προσφέρει μια δυναμική ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ανάμεσα σε χειροτέχνισσες και αγοραστές (www.formestore.gr) και παρέχει έναν χώρο σε αυτές, ώστε να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, εκφράζοντας την προσωπικότητα, τη δημιουργικότητα και το μεράκι τους για το επιλεκτικά ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα formestore.gr ως σημείο πώλησης ιδιαίτερων χειροποίητων προϊόντων που συνδέονται με το ρούχο, το παπούτσι, το κόσμημα, το αξεσουάρ, αλλά και μικροαντικείμενων προσωπικής περιποίησης και διακοσμητικών, συνιστά το άνοιγμα ενός ευρύτερου δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να δώσει επιχειρηματικό βήμα στις γυναίκες δημιουργούς που χρειάζονται μια πρώτη βοήθεια προκειμένου να ανοίξουν επαγγελματικά τα φτερά τους.

Όπως τονίζει η κα Χαρά Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη της Δράσης “ForME-1821”, «ο Σ.Ε.Γ.Ε. αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη του Γυναικείου Επιχειρείν και παράλληλα την αντίληψή του για τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας επιχειρηματικός φορέας πανελλήνιας εμβέλειας, συμμετέχει ενεργά στις εορταστικές δράσεις που ολοκληρώνονται για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 αντιμετωπίζοντας το “ForME” ως την αιχμή του δόρατος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα».

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα  «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ» και αποτελεί απτή απόδειξη της πάγιας θέσης του Σ.Ε.Γ.Ε. ότι ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.  Την δράση ForME-1821” πλαισιώνουν με την συμμετοχή τους γυναίκες εικαστικοί που το έργο τους εμπνέεται από την επανάσταση του 1821, αναδεικνύοντας το πρόσωπο της γυναίκας σε ένα χρονικό συνεχές διακοσίων ετών και επιβεβαιώνοντας αυτό  που αποτελεί μόνιμο ζητούμενο του φορέα μας, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν πραγματικότητα, εάν δεν είχαμε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αβαρλή Γεωργίου, που έχει συνδράμει για την εξασφάλιση του χώρου για την διοργάνωση ενός σημαντικού πολιτιστικού έργου, καθώς επίσης και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, κας. Καραγιάννη Μαρίας, η οποία θα συμμετάσχει και στο πάνελ την ενημερωτικής ημερίδας κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Έκθεση “ForME 1821”

Ημερομηνία: 15 -31 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ 12:00-20:00

                                       Σάββατο & Κυριακή: 12:00-18:00

 

Mε την υποστήριξη:

– Δήμος Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνική ομάδα  «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ»

Χορηγοί: Μεϊμαρίδης Βασίλειος Φούρναρης Αλέξανδρος Ζωγράφου Μαρία