Διήμερο Σεμινάριο Ενδυνάμωσης Γυναικών Υπαίθρου – Μελών Σ.Ε.Γ.Ε. σε θέματα Ενεργειακών Κοινοτήτων, 04-05 Δεκεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Δράσεις, Δράσεις, Νέα

 

Ενεργειακές Κοινότητες 

Ενεργειακή Δημοκρατία και Πράσινη Κατανάλωση

 

👉 Είσαι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος;
👉 Είσαι γυναίκα γεωργός ή γυναίκα της υπαίθρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;
👉 Ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα;

 

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
04 & 05 Δεκεμβρίου 2022
 Θεσσαλονίκη

 

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. και η Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop ως εξωτερικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Έργου με τίτλο FARMWELL” «Βελτιώνοντας την ευημερία των γεωργών μέσα από Κοινωνικές Καινοτομίες» / Improving farmers’ wellbeing through social innovation”, HORIZON 2020, που υλοποιείται από τo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στο διήμερο εργαστήριο ενδυνάμωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αφορά την ενημέρωση και ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής στις ενεργειακές κοινότητες.

 Η ανάγκη για αυξημένη συμμετοχή των γυναικών σε πρωτοβουλίες όπως οι ενεργειακές κοινότητες είναι σημαντική και απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων αγορών εναλλακτικής ενέργειας με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση γυναικών γεωργών και γυναικών της υπαίθρου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου με διαδραστικό τρόπο θα ευαισθητοποιήσει και θα διευρύνει βασικές και σύνθετες ιδέες πίσω από την συμβολή της ενεργειακής κοινότητας -ως κοινωνική καινοτομία- στην επίτευξη της ευημερίας των γυναικών της υπαίθρου.

Οι συμμετέχουσες, θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του διήμερου εργαστηρίου να επισκεφθούν το χώρο που βρίσκεται το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop στη Χαλκιδική, να εκπαιδευτούν για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα και τη φιλοσοφία της Πράσινης Κατανάλωσης, καθώς και θα γνωριστούν και θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για την ένταξή τους στην πράσινη μετάβαση.

 

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν σχετικά με:

  • τη συμμετοχή των Γυναικών στον τομέα της Ενέργειας
  • την Ενεργειακή Δημοκρατία
  • την Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop, ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής
  • την εκπροσώπηση των γυναικών τις υπαίθρου στις ΕΚΟΙΝ

Το παραπάνω εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη, 04 & 05 Δεκεμβρίου 2022. 

* Τα έξοδα μεταφοράς των συμμετεχουσών προς και από το φωτοβολταϊκό πάρκο της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, το οποίο βρίσκεται στη Χαλκιδική καθώς και όλο διήμερο πρόγραμμα καλύπτονται πλήρως από το ΑΠΘ και το έργο HORIZON 2020 https://farmwell-h2020.eu

** Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι αιτήσεις συμμετοχών θα αξιολογηθούν από τον Σ.Ε.Γ.Ε. και την WEnCoop. 

 

Εάν είσαι εγγεγραμμένο μέλος του Σ.Ε.Γ.Ε. ή εργάζεσαι σε επιχείρηση-μέλος του Συνδέσμου,
δήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα. 

👇

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: members@sege.gr ή στο τηλέφωνο: 2310 224440.