Δελτίο Τύπου ERIAS

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των εταίρων στο Μιλάνο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “European Refugees Integration Action Scheme – ERIAS”. Το ERIAS είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει μεθόδους ενσωμάτωσης προσφύγων, οι οποίοι νόμιμα έχουν εισέλθει σε κάποια χώρα, με σκοπό την δική τους ενδυνάμωση, αλλά και την κάλυψη ειδικών αναγκών των επιχειρήσεων με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητας τους, από τις χώρες που ωφελούνται από το πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά δεκατρείς φορείς από έξι ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία 2, Βέλγιο 1, Ισπανία 3, Βουλγαρία 3, Ελλάδα 3, Γαλλία 1). Οι φορείς αυτοί είναι :

 1. FORMAPER – Αναπτυξιακή Εταιρεία Των Εμπορικών Επιμελητήριων Της Περιοχής Του Μιλάνου (Leader)- IT
 2. EUROCHAMBRES – Association Des Chambres De Commerce Et d’industrie Europeennes Association Internationale – BE
 3. Camara Oficial De Comercio, Industria, Servicios Y Navegacion De Espana – ES
 4. Camara Oficial De Comercio Industria Y Navegacion De Mallorca – ES
 5. Camara Oficial De Comercio Industria, Servicios Y Navegacion De Valencia – ES
 6. Sdruzhenie Bulgarska Targovsko-Promishlena Palata – BG
 7. Haskovo Chamber of Commerce And Industry – BG
 8. Chamber of Commerce And Industry Of Stara Zagora Bulgaria – BG
 9. Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) – EL
 10. Επιμελητήριο Χαλκιδικής – EL
 11. KEK Τεχνικές Σχολές Επιμελητήριου Ηράκλειου – EL
 12. Chambre De Commerce Et d’industrie De Region Bretagne – FR
 13. Fisascat Cisl Milano Metropoli – IT

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 30 μήνες (από 01/01/2019 έως 31/10/2021) . Η πρώτη διαβούλευση μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και την παροχή επεξηγηματικών πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαρτίου στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Το Σ.Ε.Γ.Ε. εκπροσώπησε η Πρόεδρος του κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση και η Διευθύντρια κα Αθανασία Ιωαννίδου, Το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ο Πρόεδρός του κος Ιωάννης Κουφίδης, το Τεχνικό Ινστιτούτο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης ο Διευθυντής του κος Καθαράκης Μιχαήλ και η κα Μαρία Βουιδάσκη, ενώ συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων (Σ.Ε.Β.Ε.) κος Σπύρος Ιγνατιάδης. Προσκεκλημένη στη συνάντηση ήταν και η Υφυπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα των Φύλων, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η οποία απεύθυνε και χαιρετισμό.

Στο πλαίσιο του εν λόγω συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, οι εκπρόσωποι των Ελληνικών φορέων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες σε επίπεδο Ε.Ε., όπως: τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εκτελεστικού Γραφείου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Arnaldo Abruzzini, τον Πρόεδρο της FORMAPER, κ. M. Ferlini, εταιρείας επιμορφωτικών δράσεων στα θέματα εργασιακής εμπειρίας για όλη την Ευρώπη, την Πρόεδρο της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ισπανίας κα Carmen Ayllon Martinez, την Γραμματέα Ισότητας Φύλων της Ισπανίας, κ. Tania Garcia.