Γέφυρα Συνεργασίας του Σ.Ε.Γ.Ε. με το ‘Elevate Greece’ για την υποστήριξη των γυναικών στην Έρευνα και την Καινοτομία

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Νέα

Στην υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας (MoU), προχώρησαν ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση, και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, εκπροσωπούμενη από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα έρευνας και τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα, με τον Σ.Ε.Γ.Ε. να συγκαταλέγεται πλέον στους Θεσμικούς Υποστηρικτές του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών – Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – “Elevate Greece”.

Οι δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικότερα, σε ένα κλίμα θετικό και παραγωγικό, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που ο Σ.Ε.Γ.Ε. θα προσφέρει από πλευράς του για την υποστήριξη μέσω γενικής καθοδήγησης, mentoring, εκπαίδευσης, δικτύωσης, καθώς και την εμπράγματη υποστήριξης στην εξασφάλιση χρηματοδότησης σε νεοφυείς επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “Elevate Greece”.

 

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ένταξης της δράσης #Her_Research που ο Σ.Ε.Γ.Ε. έχει εκκινήσει, στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης “Elevate Greece”, o Σύνδεσμος ανέλαβε δια μέσου του ανθρωπίνου δυναμικού του, του καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος και της τεχνογνωσίας του αλλά και των Μελών του, την προσφορά ολοκληρωμένης υποστήριξης σε Γυναικείες καινοτόμες Start ups.

Οι υπηρεσίες μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνουν την παροχή συμβουλευτικής και mentoring σε ομάδες γυναικείων καινοτόμων Start ups, την υποστήριξη στην συγγραφή προτάσεων στα πλαίσια του Horizon Europe ή άλλων αντίστοιχων ερευνητικών, χρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους, προγραμμάτων και την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων Start ups στην εύρεση Ερευνητικών Πόρων με στοχευμένα και ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, πλαισίωσε με την επίσκεψή της στον  Υπουργό η ομάδα EvoGirls, η οποία αποτελείται από 5 νέα κορίτσια από την Αττική, που ασχολούνται ενεργά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική, με προπονήτρια μια 19χρονη Ολυμπιονίκη της ρομποτικής. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. με προτεραιότητα την παροχή υποστήριξης σε κορίτσια από αυτή την νεαρή ηλικία, έχει ήδη θέσει υπό την αιγίδα του την ομάδα. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δήμας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της ομάδας και την παρακολούθηση των μελλοντικών τους σχεδίων, σηματοδοτώντας την έμπρακτη υποστήριξη νέων κοριτσιών στην τεχνολογία και την καινοτομία, στα πλαίσια και του προαναφερθέντος Μνημονίου.

 

 

«Για τον Σ.Ε.Γ.Ε., που πρωταρχικός του στόχος είναι να στηρίζει τις Γυναίκες σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους στο Επιχειρείν, το στάδιο της εκκόλαψης μιας νέας ιδέας και μιας νέας επιχείρησης, είναι το σημαντικότερο όλων.» επισημαίνει η κα. Τσαλταμπάση, συμπληρώνοντας, «Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη με κάθε μέσο των γυναικών στην έρευνα, την τεχνολογία, την επιστήμη και την καινοτομία αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Συνδέσμου για την δημιουργία μιας κουλτούρας ισότιμης συμμετοχής και την γεφύρωση των ανισοτήτων σε αυτούς τους ανδροκρατούμενους τομείς.».