#Her_Research Bootcamp 2023 – Επιστημονική Επιτροπή

Posted by: admin_artabout
Category: Δελτία Τύπου, Δράσεις, Νέα

Γνωρίστε την Επιστημονική Επιτροπή

 

Αφροδίτη Τσάμπαλλα Εντεταλμένη Ερευνήτρια ΕΛΓΟ-Δήμητρα (Συντονίστρια Επιστημονικής Επιτροπής)

Η Δρ Αφροδίτη Τσάμπαλλα είναι εντεταλμένη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, στην Θέρμη-Θεσσαλονίκης. Το αντικείμενο της είναι η γενετική βελτίωση και γονιδιωματική των φυτών. Η Δρ Τσάμπαλλα είναι γεωπόνος και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στην γενετική βελτίωση των φυτών, της Σχολής Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α (2014-2015) και έχει υπάρξει υπότροφος Marie Sklodowska-Curie (MSC Individual Fellow) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο University of East Anglia, στο Norwich της Αγγλίας (2015-2017). Έχει συγγράψει 19 επιστημονικά άρθρα εκ των οποίων 8 ως πρώτη συγγραφέας (h-index 16), ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολυάριθμα διεθνή και εθνικά συνέδρια. Συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις επικοινωνίας της επιστήμης καθώς και σε προγράμματα συμβουλευτικής και καθοδήγησης (mentoring).

.

Γεωργοκωστόπουλος Χρήστος M.Ed., PhD (c), Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εργοθεραπευτής – Ειδικός  Παιδαγωγός, Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
O Χρήστος Γεωργοκωστόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και έχει στο ενεργητικό του δύο πτυχία (Εργοθεραπεία – ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης- Α.Π.Θ.) και ένα μεταπτυχιακό στην Ψυχοπαιδαγωγική – Ειδική Αγωγή (Α.Π.Θ). Αυτή την περίοδο είναι υποψήφιος διδάκτορας στο πεδίο της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ως μέλος διεπιστημονικής και διαγνωστικής ομάδας, ενώ παράλληλα είναι και εκπαιδευτικός Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) στη σχολή Smiyl που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη τόσο σε επίπεδο γλωσσομάθειας όσο και σε επίπεδο διερμηνείας. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα πραγματεύονται κυρίως τις νοηματικές γλώσσες ως Δεύτερη Γλώσσα, τη νευρογλωσσολογική και κοινωνιογλωσσολογική βάση τους, καθώς και ζητήματα ευαισθητοποίησης στην κώφωση/ βαρηκοΐα και τις ταυτότητες κωφών/βαρήκοων. Έχει εκπαιδεύσει φοιτητές/τριες Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Θεσσαλίας σε εργαστηριακά μαθήματα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, φοιτητές/φοιτήτριες ΙΕΚ Κέρκυρας, Νοσηλευτικής και Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. καθώς και Δημόσιους Υπαλλήλους μέσω του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε καλές πρακτικές επικοινωνίας με κωφά/βαρήκοα άτομα. Από το 2016 είναι εξωτερικός συνεργάτης των προγραμμάτων κατάρτισης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που υλοποιούνται στη Σχολή Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημιου Θεσσαλίας. Έχει συγγράψει ένα εγχειρίδιο με την κα. Σαπουντζάκη Γαλήνη: “Βασικές αρχές και Πρακτικές επικοινωνίας με κωφά/ βαρήκοα άτομα” (2017). Έχει διατελέσει ταμίας του Συλλόγου Δασκάλων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος. Ως Κωφός από τα τρία του χρόνια φέρει δίγλωσση ταυτότητα, χρησιμοποιώντας με ευχέρεια εξίσου την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τα Νέα Ελληνικά.
.
Δημαδάμα Ζέφη Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
H Δρ Ζέφη Δημαδάμα διδάσκει ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο επιστημονικό πεδίο “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτικές Περιβάλλοντος”.
Έχει διατελέσει Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου και έχει σημαντική παρουσία σε Διεθνή Φόρουμ και επιστημονική συμβολή σε ερευνητικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Οικονομία, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PESWOMEN) και επικεφαλής εκ μέρους των Γυναικών του ΕΣΚ του Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον και Πρόεδρος του Παραρτήματος Αθηνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ).
Επιλέχθηκε να συμμετέχει στην εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο 2023, ως Αντιπρόεδρος Γυναικών και πρώτη ελληνίδα στην αποστολή από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στον ΟΗΕ και στην 67η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ (UN CSW67) τον Μάρτιο μεταξύ 6-17/2023.
Δραστηριοποιείται διεθνώς σε ερευνητικές και ακαδημαϊκές συνεργασίες που αφορούν στην Κλιματική Αλλαγή, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Περιβάλλον καθώς και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα των Φύλων.
Είναι συγγραφέας δυο μονογραφιών «Οικονομία, Ανάπτυξη, Περιβάλλον. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Εκδόσεις Παπαζήση 2008), και “Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη. Η Ενσωμάτωση των 17 Στόχων του ΟΗΕ. Οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις”. (Εκδόσεις Παπαζήση, 2021) ενώ συμμετέχει σε ατομικές και συλλογικές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.
Ειναι επίτιμο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) και της American Meteorological Society (AMS) – Ad Hoc International Committee for Meteorology and Climate change, Board on Enterprise Economic Development, Βοστώνη, ΗΠΑ. Ειναι μελος της Διεθνούς Ένωσης Περιφερειακής Επιστήμης (European Regional Science Association-ERSA) καθως και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ).
.
Ζήση Αναστασία Καθηγήτρια Ψυχολογίας Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου
Η Αναστασία Ζήση είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο Κοινότητα & Ψυχική Υγεία. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης στην Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει σημαντική εμπειρία στον ερευνητικό σχεδιασμό και τη μεθοδολογία κοινωνικών ερευνών, τη διεξαγωγή ομάδων εστίασης, την ανάλυση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων. Είχε την επιστημονική ευθύνη μιας σειράς ερευνητικών προγραμμάτων σε αντικείμενα που αφορούν στην κοινότητα και την ψυχική υγεία, τον σχεδιασμό και την οργάνωση ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, τη διάγνωση αναγκών και την αποτίμηση ποιότητας ζωής γενικού πληθυσμού αλλά και ομάδων που ζουν σε ιδιάζουσες συνθήκες ζωής. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως στο Psychological Medicine, Social Psychiatry & Psychiatric Epidemiology, Journal of Community Psychology, Journal of Community & Applied Social Psychology και οι εργασίες τους έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Από το 2004 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Μ.Π.Σ. του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέματα κοινωνικής συνοχής και τοπικής ανάπτυξης. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάσκει στο Μ.Π.Σ. «Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας». To 2004 ως επιστημονική υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ» μελέτησε 100 μικρές αγροτικές κοινότητες της νησιωτικής ενότητας του βορείου Αιγαίου ως προς τις σύγχρονες μορφές κοινωνικότητας και τις ανάγκες ψυχικής υγείας στην νησιωτική ύπαιθρο. Το 2011 συμμετείχε ως βασική ερευνήτρια στην εμπειρική μελέτη της ξενοφοβίας στην ελληνική κοινωνία και συνυπεύθυνη για τη διεξαγωγή μιας σειράς ομάδων εστίασης. Από το 2012 έως το 2015 ήταν επιστημονική υπεύθυνη και κύρια ερευνήτρια του ερευνητικού προγράμματος «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» με τίτλο: «Κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες και ψυχική καταπόνηση: Κοινωνικές συνθήκες, δρώντες και ιδεολογίες επαγγελματιών στην σύγχρονη Ελλάδα». Επιστημονική Υπεύθυνη από το 2013 έως 2017 της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν/μιου Αιγαίου και υπεύθυνη του Εργαστηριακού Θερινού Σχολείου: Ποιοτικές Μέθοδοι στην Κοινωνική Έρευνα και την Ψυχική Υγεία (Μέτσοβο, 2016). Από το 2016 είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικής, Πολιτισμικής και Ψηφιακής Τεκμηρίωσης, Παν/μιου Αιγαίου, και από το 2021 Διευθύντρια του Δ.Μ.Π.Σ. Εφαρμοσμένη-Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη.
.
Κογκίδου Δήμητρα Καθηγήτρια της Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ 
Η Δήμητρα Κογκίδου είναι καθηγήτρια της Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ.
Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται σε θέματα:
– Σπουδών φύλου (με έμφαση στην αντισεξιστική εκπαίδευση, τις έμφυλες ταυτότητες, τις διακρίσεις με βάση το φύλο/την ταυτότητα φύλου/το σεξουαλικό προσανατολισμό, την έμφυλη βία, την ομοφοβία /τρανσφοβία στην εκπαίδευση και τον έμφυλο διαχωρισμό των παιχνιδιών),
– Οικογενειών και πολιτικών για τις οικογένειες (με έμφαση στις μονογονεϊκές και Οικογένειες Ουράνιο Τόξο) και
– Καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Είχε διοικητικές θέσεις στην Παιδαγωγική Σχολή και στο ΑΠΘ, όπως, Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο ΠΤΔΕ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ, πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων στην Ελλάδα κ.ά.
.
Κουδουμάς Εμμανουήλ Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) 
 Ο Δρ Κουδουμάς Εμμανουήλ υπηρετεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) ως Καθηγητής από το Δεκέμβριο του 2002, ενώ πριν απασχολήθηκε ερευνητικά για περισσότερο από 15 χρόνια στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι ερευνητικές του προσπάθειες επικεντρώνονται σήμερα στη χρήση απλών, χαμηλού κόστους και φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών για την ανάπτυξη λεπτών επιστρώσεων, νανοϋλικών και σύνθετων υλικών, με ιδιότητες κατάλληλες για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση, έξυπνα παράθυρα για εξοικονόμηση ενέργειας, απορρύπανση περιβάλλοντος, αντιρρυπαντική δράση, αντιβακτηριακή δράση, μπαταρίες ιόντων λιθίου, νανοδιηλεκτρικά κ.λπ. Έχει αναπτύξει πολλές συνεργασίες με ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού στα πλαίσια αφενός υλοποίησης πληθώρας ερευνητικών προγραμμάτων και αφετέρου ερευνητικής εργασίας σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος και έχει να παρουσιάσει πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο. Τέλος, διαθέτει σημαντική εμπειρία και σε θέματα προώθησης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας.
.
Μπιτζένης Αριστείδης Καθηγητής Διεθνούς επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ)
Ο Αριστείδης Μπιτζένης είναι Καθηγητής Διεθνούς επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ). Κατά καιρούς εργάστηκε ως συμβασιούχος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και ως εισηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Ασχολήθηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων, αναλυτής οικονομικών καταστάσεων, υπεύθυνος κατάρτισης μελετών σκοπιμότητας & ερευνητής αγοράς σε διάφορες εταιρείες. Επίσης, διετέλεσε αναλυτής- εξωτερικός συνεργάτης σε οργανισμούς, όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) σε θέματα που αφορούσαν τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, τη βιομηχανία της Βορείου Ελλάδας, τις επενδύσεις των πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη βαλκανική ενδοχώρα, καθώς και σε θέματα σχετικά με τις επιχειρηματικές & επεκτατικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΝΑ Ευρώπη. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Α. Μπιτζένη είναι στις ξένες άμεσες επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, το επιχειρηματικό σχέδιο, το διεθνές εμπόριο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την οικονομική ολοκλήρωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οικονομικά της μετάβασης, την επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστικότητα και επιχειρησιακή δραστηριότητα στα Βαλκάνια. Έμφαση στην έρευνα έχει δοθεί και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων αλλά και την παγκοσμιοποίηση. Ο Α. Μπιτζένης έχει μεγάλο δημοσιευμένο πρωτότυπο ερευνητικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, είναι κριτής σε αρκετά από αυτά, αποτελεί μέλος της επιτροπής έκδοσης/σύνταξης διεθνών επιστημονικών περιοδικών με κριτές, έχει δημοσιεύσει βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
.
Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και ΕΘνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας
H Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου είναι Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας. Σπούδασε ανθρωπολογία στο ΔΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Πραγματοποίησε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, όπου εργάστηκε για 10 χρόνια στα Πανεπιστήμια Ζυρίχης και Βασιλείας και σε αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ειδικεύθηκε στη μελέτη του αρχαίου DNA στο εργαστήριο παλαιογενετικής του Πανεπιστημίου του Μαϊντζ στο πλαίσιο διετούς μεταδιδακτορικής υποτροφίας του Ιδρύματος Alexander von Humboldt. Έχει πολυάριθμα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχές σε συνέδρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνη σε συγχρηματοδοτούμενα και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων όπως η παλαιογονιδιωματική, οι βιοχημικές και ακτινοδιαγνωστικές μέθοδοι στην μελέτη παρελθόντων πληθυσμών με σκοπό την ανασύσταση της παλαιοδιατροφής, της υγείας, και της βιολογικής τους ιστορίας. Συμμετέχει ενεργά στη μεταφορά αυτών των πληροφοριών στο ευρύ κοινό με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκθέσεων σε Μουσεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων και χώρους πολιτισμού.
.
Παρταλίδου Μαρία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας 
H Μαρία Παρταλίδου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Γεωπονίας. Με σπουδές στη Γεωπονία, μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία (M.Sc.) και Διδακτορικό (PhD) στην Αγροτική Κοινωνιολογία και τον Αγροτουρισμό ξεκίνησε να εργάζεται στον ιδιωτικό χώρο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και επενδύσεων αγροτικής ανάπτυξης στην Ομάδα Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής Α.Ε. (ενδεικτικά έργα που διαχειρίστηκε: Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER, Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ορεινών & Αγροτικών Περιοχών της ΠΚΜ, LIFE ENVIRONMENT, Πρόγραμμα περιβαλλοντικής πληροφόρησης και βιώσιμης ανάπτυξης όρους Χολομώντα, Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υπέρ γυναικών της υπαίθρου κ.ά.). Στη συνέχεια εργάστηκε στον τοπική αυτοδιοίκηση στην Δ/νση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής με αρμοδιότητες τη διαχείριση εθνικών και κοινοτικών έργων-προγραμμάτων και δημοσιών επενδύσεων (Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης, ΙNTERREG III, LIFE+, Κοινωνία της Πληροφορίας, Ψηφιακή Σύγκλιση κ.ά.). Από το 2011 υπηρετεί στο Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. διδάσκοντας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Θεραπεύει το αντικείμενο της Αγροτικής Κοινωνιολογίας και τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν μεταξύ άλλων τις γυναίκες γεωργούς, τη γήρανση και φτώχεια στην ύπαιθρο, την πολυλειτουργικότητα της υπαίθρου και την γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τουρισμό, το κοινωνικό κεφάλαιο και την τοπική ανάπτυξη στην ύπαιθρο. Σήμερα είναι επιστημονικά υπεύθυνη σε ένα ερευνητικό έργο με στόχο την κοινωνική αποτίμηση /αξιολόγηση επενδύσεων/κοινωνικών καινοτομιών οι οποίες συμβάλλουν στην σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία των γεωργών και ειδικότερα των γυναικών. Το 2022 ολοκληρώθηκε η διδακτορική διατριβή που επέβλεπε και αφορούσε στις έμφυλες ανισότητες στη γεωργία και την εφαρμογή της θεωρίας των Φεμινιστικών Αγροδιατροφικών Συστημάτων (Feminist Agrifood Systems Theory) στην Ελλάδα. Συμμετέχει, με τη συγγραφή κεφαλαίου, στον συλλογικό τόμο «Εισαγωγή στις σπουδές φύλου» ο οποίος εξετάζει τις έμφυλες διαστάσεις επιλεγμένων κοινωνικών επιστημών και διεπιστημονικών πεδίων έρευνας. Είναι μέλος της Επιτροπής Φύλου της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φ.Π. του Α.Π.Θ.
.
Σωσώνη Βιλελμίνη Μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια με αντικείμενο Οικονομική, Νομική, Πολιτική Μετάφραση από τα Ελληνικά προς τα Αγγλικά, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Η Βιλελμίνη Σωσώνη είναι μόνιμη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει Ειδική Μετάφραση στο Ηνωμένο Βασίλειο στα Πανεπιστήμια του Surrey, του Westminster, του Roehampton και του Wolverhampton, και στην Ελλάδα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Έχει επίσης εκτενή επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως επαγγελματίας μεταφράστρια, επιμελήτρια και υποτιτλίστρια. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στον Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στη Μετάφραση από το Πανεπιστήμο του Surrey. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της Μετάφρασης Θεσμικών και Πολιτικών Κειμένων, της Ανάλυσης Σωμάτων Κειμένων, της Οπτικοακουστικής Μετάφρασης και της Προσβασιμότητας, καθώς και της Μηχανικής Μετάφρασης και της Γνωσιακής Επιστήμης. Είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου «Γλώσσα και Πολιτική» του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Παραρτήματος του Women in Localization, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μεταφρασεολόγων, μέλος της Ελληνικής Ομάδας OCR και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαχείρισης του European Master’s in Technology for Translation and Interpreting (EM TTI) που χρηματοδοτείται από το Erasmus+. Έχει συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα Resonant, Resonant+, Trumpet, TraMOOC και Eurolect Observatory, ενώ ήταν επιστημονικά υπεύθυνη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του έργου Training Action for Legal Practitioners: Linguistic Skills and Translation in EU Competition Law. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους, ενώ έχει συνεπιμεληθεί συλλογικούς τόμους και ειδικά τεύχη περιοδικών σχετικά με τη Μετάφραση.
.
Τσικνάκης Εμμανουήλ Καθηγητής Βιοϊατρικής Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Υγείας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Ο καθ. Μανώλης Τσικνάκης (Google Scholar citations: 3454, h Index: 32) έλαβε το B.Eng. πτυχίο Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού το 1983, το M.Sc. σε Μηχανική Μικροεπεξεργαστών το 1985, και το Ph.D. σε επεξεργασία σημάτων και ευφυή συστήματα το 1989, από το Πανεπιστήμιο του Bradford, UK.  Από το 1992 εργάστηκε ως κύριος ερευνητής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, ΙΤΕ (ΙΤΕ-ΙΠ). Την περίοδο Φεβρ. 2012 με Απρίλιο 2019 υπήρξε μέλος του Τμήματος Μηχ. Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης. Από τον Μάιο του 2019 είναι καθηγητής Βιοϊατρικής Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Υγείας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ενώ από το 2012 είναι παράλληλα επισκέπτης καθηγητής/ερευνητής στο ΙΤΕ-ΙΠ.
Ο καθ. Μανώλης Τσικνάκης ήταν αποδέκτης του  βραβείου eEurope/eHealth το 2003 για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του περιφερειακού δικτύου υπηρεσιών υγείας, γνωστό ως HyGEIAnet, και έλαβε το βραβείο καλύτερης εφαρμοσμένης έρευνας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας το 2004. Ο καθ. Μανώλης Τσικνάκης έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος ή Κύριος Ερευνητής (PI) σε πολλά έργα έρευνας και ανάπτυξης συγχρηματοδοτούμενα κυρίως από την ΕΕ, ενώ παράλληλα έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διοίκησης Έργου (Project Management Board) σε πολλά έργα Ε&Α.