30
Νοέ
Posted by: admin_artabout
Category:
Δελτία Τύπου, Νέα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φόρουμ Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 26 έως 30 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.
Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), σε συνεργασία με την εταιρεία OECON Group και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων – ΓΓΙΦ , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας – ΕΣΕΕ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος -ΣΕΒΠΔΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – ΚΕΕΕ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος – ΚΕΔΕ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – ΕΕΘ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – ΒΕΘ, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – ΕΒΕΘ, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – ΚΕΠΑ, της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ.), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ΠΑΜΑΚ και του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης – MicroSTARS.
Η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αποτελεί ένα Διεθνές Φόρουμ Επιχειρηματικότητας το οποίο συγκεντρώνει κάθε δυο χρόνια τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη.
Με πάνω από 400 συνέδρους από περισσότερες από 30 χώρες, η Εβδομάδα αυτή αποτελεί επίσημη οργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ και ορόσημο στον χάρτη της πορείας της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Στόχος της 3ης Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας ήταν η ανάπτυξη ενός φόρουμ αλληλεπίδρασης μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων (κυβερνήσεις, υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες), εμπειρογνωμόνων (πανεπιστήμια, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, κέντρα μεταφοράς τεχνολογίας, κέντρα εκκίνησης) και επαγγελματιών (ΜΜΕ, εκκολαπτήρια επιχειρήσεων και οργανισμούς υποστήριξης των επιχειρήσεων) από όλο τον κόσμο, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, σε τοπικό και διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο.
Το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης κυμάνθηκε γύρω από τον ρόλο των γυναικών στην βιομηχανία της Τεχνολογίας και τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μιας επιχείρησης.
To Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ekstrom Monika (Επικεφαλής του τμήματος πολιτικής ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), Εξαδάκτυλος Νικόλαος (Αν. Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ.), Πατουλίδου Βούλα (Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης), Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου Άννα (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης), Καπνοπώλης Αναστάσιος (Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), Παντελής Φιλιππίδης (Πρόεδρος Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), Γρανούζη Χρύσα (μέλος ΔΣ Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Χαλκιά Αναστασία (Οικονομική Επόπτης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής), Στάμκος Νεοκλής (Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), Τούρτα Μαρία (Εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Κεντρικής Μακεδονίας).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών έλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:
Tech Lab – Εκπαιδευτικό Workshop με κεντρικό θέμα τα νέα μέσα και πώς αυτά συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη. Το workshop είχε μεγάλη απήχηση, καθώς ήταν άκρως διδακτικό για το επιχειρηματικό κοινό, στο οποίο υπήρξε έντονη η νεανική παρουσία.
Business Lab, σεμινάριο που είχε ως στόχο να ενημερώσει τους νέους επιχειρηματίες για τα εργαλεία στήριξης που υπάρχουν και πως θα τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα, πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης που υπάρχουν.
International Pitching Event, όπου συμμετείχαν 10 επιχειρηματικοί άγγελοι – επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 8 StartUp επιχειρήσεις, οι οποίες επιλέχτηκαν μέσα από 70 συμμετοχές. Κατά τη διάρκεια του Pitching Event, οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να βρουν επενδυτές για την επιχείρηση τους.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο – BSO Lab, όπου συμμετείχαν ομιλητές – εκπρόσωποι γυναικείων φορέων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μέσα από το σεμινάριο αυτό οι γυναίκες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο των γυναικείων οργανώσεων σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, πώς μπορούν να εμπλακούν οι ίδιες και ποια είναι τα οφέλη για τις γυναίκες επιχειρηματίες.
Κεντρικό Ελληνικό Φόρουμ με παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την εταιρεία Intelagro(εταιρεία του ομίλου OECON Group). Στο πρώτο φόρουμ, αναπτύχθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και πώς η τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλει σε αυτό. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σχετικό με την εναλλακτική γεωργία και την εξέλιξη της. Συμμετείχαν συνολικά πάνω από 100 άτομα στο κάθε ένα σε καθημερινή βάση.
Η επόμενη διοργάνωση προγραμματίζεται από τον ΣΕΓΕ εντός του 2020.